Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális az, hogy 21 hónapos...

Normális az, hogy 21 hónapos kisfiam, mindig elbújik a keze mögé ha valaki beszél hozzá?

Figyelt kérdés

Akkor is ha szalad felé egy kisgyerek.

Vagy leszegi a fejét és lentről néz a felnőttre.

Itthon is sokat bújócskázik, de ezt a kéz mögé bújást én ijedtségként értelmezem. Fog ez változni? Nem gond?

2011. dec. 7. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Szokta valaki veréssel, rángatással, rázással büntetni a családban v bölcsiben?
2011. dec. 7. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez nem túl normális. Illetve lehet, hogy az, de én még nem láttam körülöttem ilyen gyereket, pedig már láttam egy párat.
2011. dec. 7. 20:20
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem senki nem bünteti így itthon, családban, sehol, bölcsibe még nem jár.

De kicsit rosszul tettem föl a kérdést. Külső szemlélő azt hiszi, hogy játszik és úgy értelmezi, hogy jaj de cuki, hogy bújócskázik. Ami valahol igaz, mert a végén átfordul játékba, tehát tényleg előbukkan és akkor mosolyog, de én azt látom rajta, hogy megijed és azért csinálja.

Ezt kb 2 hete kezdte el.

2011. dec. 7. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia!Az enyém 22 hónapos és ismeretlennél becsukja úgy a szemét hogy kicsit azért nyitva van,de nem néz rá.Hasonlóan mint a tiéd,lentről néz.Szerintem semmi gond vele,persze hogy változik.A lányom el is bújt egy időben ha jött hozzánk valaki.
2011. dec. 7. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, a bújócska e formája ennek a kornak a sajátossága. Az én 22 hónapos kisfiam is kb 1-2 hónapja kezdte el, igaz, nem minden alkalommal, mikor hozzászólnak, de azzal az ijesztő különbséggel, hogy képes a textilpelust is a fejére rakni, és úgy elszaladni... :))
2011. dec. 7. 21:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Ha senki nem bántja, akkor csak szégyellős lehet.
2011. dec. 7. 21:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem is az ugrott be legelőször, mint az utolsónak, hogy szégyenlős. Az én fiam 26 hónapos, de ha idegen szól hozzá, akit még egyáltalán nem látott, akkor ő is le szokta szegni a fejét, és úgy néz fel rá, de pár pillanat alatt oldódik, főleg ha beszél hozzá az illető. :D Kis mimóza lelkű a drágám!
2011. dec. 7. 21:32
 8/9 A kérdező kommentje:

Jaj de jó, hogy nem vagyunk ezzel egyedül! Úgy megnyugtattatok, köszi szépen!

Igen, tényleg szégyenlős de eddig ezt nem csinálta.

Ő is föloldódik többnyire, de ha ugyanaz a személy (akinél már egyszer föloldódott) 5 perc múlva megint hozzászól, akkor kezdődik előlről a bújócska. De hogy ennyien írtatok és még hasonló korúak is a gyerekek, lehet tényleg életkori sajátosság a kicsit szégyenlősebb gyerekeknél.

2011. dec. 8. 14:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még az jutott eszembe, hogy mikor az én fiam ilyen zavarban van, akkor az ujját bedugja az orrába, de csak az egyiket. :D
2011. dec. 8. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!