Kisfiam megharapott egy kislányt az oviban, az óvónő pofon vágta, megteheti ezt?
Elmentem a gyerekért,és láttam,hogy az egyik fele az arcának vörös,tudom,hogy ez probléma ,hogy néha harapdál ,de nem gondolnám,hogy ezt egy pedagógusnak így kellene kezelni,megteheti egyáltalán?
Kiscsoportos amúgy a fiam.
ha megoldas lenne a pofon, azt mondanam megteheti.
de a pofon, a kiabalas, stb _nem_ megoldás, egy pedagógusnak ezt tudnia kéne, én szólnék a dirinek, sajnos kiakadnék, ha a gyerekemet pofonnal akarnak "nevelni"
A gyerek mondta, hogy az óvónő ütötte meg? Akkor kérdezz rá újra és újra más-más helyzetben. A gyerekek sokszor a verbális agressziót tovább kombinálják fizikai agresszióvá. Ha következetesen mindig azt mondja, hogy az óvónő ütötte meg, akkor úgy is volt.
Nálunk is volt olyan, hogy a lányom összeveszett az óvónővel, mert hordta szét a homokot az udvaron, és az óvónéni kissé erélyesebben szólt rá. Éjjel sírva ébredt, hogy az óvónő megverte. Kérdeztem, hogy ezt álmodtad? Mondta, hogy nem, de tényleg megütötte, mert hordta a homokot. Én általában kiállok a gyerek mellett, de az az óvónő akkor 2 hete volt ott próbaidős, örült, hogy van állása egyáltalán. Én nem hinném, hogy azzal kezdi, hogy az udvar közepén mindenki szeme láttára felpofoz egy gyereket. Én mindenesetre megkérdeztem egy másik óvónőt, hogy mi történt, és pofozkodásról nem esett szó.
Szerintem te is kérdezz rá az óvónőtől, hogy mi történt, mitől piros a gyerek arca, elesett, vagy mi. A reakciójából fogod látni, ha hazudik.
"Igaz,nem megpofozni kellett volna,de megbüntetni igen."
és ki a franc mondta, hogy nem kéne megbüntetni?
Csak nem verni kéne!
de úgy látom itt azért is lepontozás jár, ha felháborodok azon, hogy vernek gyerekeket, ami nem azt jelenti, hogy akkor a gyerek csinálhat amit akar "büntetlenül"...
egyesek fejében tényleg komoly zűr van :(
Jaj, itt mindenki le lett pontozva többé vagy kevésbé...
Az is aki mélységesen felháborodott, és az is aki felvetette, hogy bár jogtalanul pofozkodik, talán mégsem teljes mértékben az óvónő a hibás...
Ebből arra lehetNE következtetni, hogy az a válasz lett volna hasznos, amely egyet ért a pofonnal??? Na ez a szomorú!
Ütni nem szabad,főleg neki!
Ne hagyd annyiba!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!