Hogyan tudnánk rávenni 20 hónapos kisfiunkat a fogmosásra?
a kisvakondnak van egy része,amikor fáj az oroszlán foga és a vakond kihúzza neki.amikor nem akar a fiam fogat mosni,akkor elmesélem neki,hogy ha nem mossuk meg,akkor jön a vakond és neki is kihúzza a fogát,mert ki fog lyukadni és nagyon fog fájni
illetve nézd meg az elmo mesék között is,úgy emlékszem ott is van fogmosás téma
Nem valószínű, hogy népszerű leszek a válaszommal, de nálunk az van, hogy tudatosítottam a gyerekekben, hogy én vagyok a főnök, és az van, amit én mondok. Kiváltképp az egészségükkel kapcsolatos dolgokban, pont, amiket említesz, orrszívó, fogmosás, kézmosás.
Úgy gondolom, hogy ezekben ők még nem tudnak felelősséggel dönteni, a szeretem-nem szeretem hozzáállásnak pedig semmi köze, ezeket meg KELL csinálni.
Nem lehet, hogy megérzi a bizonytalanságodat, és arra játszik?
Egyébként mi elektromos fogkefét használunk a gyerekeknél is.
Vannak vidám, Disney mintás elemes fogkefék, esetleg vegyél neki egyet, add a kezébe, hadd nézegesse. Pár nap (vagy óra) múlva kapcsold be, és mossátok meg vele a baba, vagy maci fogát. Később nagyon határozott mozdulatokkal, és kisugárzással tedd be a szájába, ha akadékoskodik, akkor apukája fogja le, te pedig mozgasd a szájában. Úgy gondolom, hogy annyival is jobb az elektromos, mert az már akkor dolgozik, ha csak hozzáér a fogához.
Tudom, hogy vannak gyerekek, akik képesek meghánytatni magukat, ha ezt tenné, próbáld meg a lehető legnagyobb természetességgel kezelni. Lemosni őt, nem pánikolni, és újra megmosni a fogát. A legfontosabbnak a te kisugárzásodat tartom, légy határozott, mintha nem "csak" a fogairól lenne szó, hanem az erkély korlátjáról kellene leszedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!