Muszáj altatni egy hatéves gyereket az óvodában? Lent.
Figyelt kérdés
Lányom 6 éves,és soha nem volt egy "alvó baba",így nem is erőltettem,mert csak egy kínlódás volt.De az óvodában a mai napig is ebéd után lefektetik őket,ha akarnak ha nem.Jó,a kicsiket kell ez igaz,de a hatéveseket miért kényszerítik az alvásra?Most ott tartunk,hogy reggelente nem akar ez miatt oviba menni.Egy kész cirkusz az indulás,amikor meg eljövök keservesen sír.Nem tudom mi lenne a megoldás...
2011. nov. 29. 19:21
1/7 anonim válasza:
Ismerős... Fél éves korom óta nem aludtam délután, csak napi egyszer, éjszaka. A bölcsődében ezt elfogadták, alvásidőben hagytak rajzolni, de az óvodám ugyanilyen vaskalapos volt, és végigszenvedtem az alvásidőt plafonbámulással (utáltam is oviba járni). Meg kell próbálni megbeszélni az óvónőkkel, hogy addig hagyják rajzolni, hogy a többieket ne zavarja, mégse legyen neki terror, hátha normálisak.
2011. nov. 29. 19:29
2/7 anonim válasza:
Beszélj az óvónővel! Nálunk úgy van, hogy ha nem alszik, akkor nem, de mindenképp csendes tevékenységet kell végeznie (rajz,könyv,kártya stb) amivel nem zavarja a többit és csak is akkor ha mindenki elaludt.
2011. nov. 29. 19:30
3/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az amit nem értek.Miért nem lehet ezt így megoldani??Pedig aranyosak az óvonők,kedvesek,stb,stb.És mégsem segítenek ebben.
2011. nov. 29. 20:06
4/7 anonim válasza:
Ez nálunk is gond, az óvónőtől már megkaptam, hogy rosszul szoktattam a gyereket, mert neki még kéne nappal aludni. Igaz, még csak kiscsoportos, de 3 éves kora óta nem alszik nappal. Ha mégis, akkor még éjfélkor is fent van. Nálunk minden csoportban kötelező aludni. Én is kértem, hogy hadd játsszon, vagy olvasson, de azt mondták, hogy arra is felébred a többi gyerek. Emiatt nálunk is mindig balhé van, mert a lányom nem akar 2 órán keresztül csendben feküdni.
2011. nov. 29. 20:27
5/7 anonim válasza:
Szia! Nálunk is ez van, én sem értem. Igaz, néha kap könyvet délután, de nem tudom, ez min múlik, már említettem az óvónőknek, hogy ezzel nagyon sokat segítenének a nagyoknak (és maguknak is, mert nyilván csendben feküdni másfél órát nem bír egy normális gyerek).
De ismerek olyat, ahol rajzolhatnak is akár csendben egy asztalnál.
2011. nov. 29. 20:28
6/7 anonim válasza:
Sajnos ugyanabban a cipőben jártam, mint az első válaszoló. Engem sem hagytak játszani, sőt egész alvásidőben BE KELLETT CSUKNOM A SZEMEM, hogy úgy tegyek, mintha aludnék. '80-as évek...
Nem értem, miért kell ráerőszakolni a rendszert a gyerekre, de azt az oldalát viszont értem, hogy tényleg szüksége van a pihenésre. Csak szerintem, úgy gondolják, hogy ha egy gyereknek már megengedik, akkor lázadás lesz a szülők részéről, és a fejükre nő szülő-gyerek. (és lássuk be, van benne valami)
Vagy egyszerűen a házirend része...
2011. nov. 29. 21:55
7/7 anonim válasza:
Ha "egy normális gyerek" nem bír ki ennyi időt csöndeben, akkor az iskolában hogy fog kibírni 45 percet ülve, koncentráltan figyelve? Kell a csendes pihenő a gyereknek. A nagyoknak meg lehetne adni könyvet,ha csendben tudott maradni legalább fél óráig. A rajzolás, kirakó elég nagy zajjal jár, maradna a mesekönyv. Ahova a gyerekem jár, ott így van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!