Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Télapó ünnepségre jellemzést...

Télapó ünnepségre jellemzést kell írnom a lányomról, ti mit írnátok?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem ismeritek, nem is ez a lényeg. Tapasztalt szülők ötleteit várom, akik már csinltak ilyet. 2 éves a lányom és nem tudom mit írjak, hogy magára ismerjen, milyen hangnemben írodjon a jellemzés? Soha nem csináltam ilyet, ötletem sincs mit szoktak ilyenkor írni. Esetleg pár mondat segítene olyantól aki már írt ilyet tavaly.
2011. nov. 29. 13:17
 1/6 anonim ***** válasza:

Kicsit más talán, de nekünk épp tegnap jött a Télapótól levél (anyutól), kb ez áll benne:

Kedves XXX, milyen nagylány lettél, kezded az ovit, tulipán lesz a jeled, láttam ám, hogy ugráltál a kanapén, ha leszoksz róla, hozok neked ajándékot, de azt is láttam, milyen ügyesen megtanultál biciklizni, és milyen aranyos vagy a kishúgoddal, blablabla ölel puszil a Télapó.

Szóval valami ilyesmit lehetne írni a lányodról, amiről magára ismer. Enyém is magára ismert a kanapés ugrálásról és a biciklizésről :) Valami újat és fontosat biztosan csinált a kislányod, vagy valami biztosan történt vele, amiről magára ismer. Pl megevett ilyen vagy olyan kaját, ezzel v azzal játszott, akárhova ment, pl állatkertben volt, vagy bármi, ami mostanában történt vele.

2011. nov. 29. 13:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi rímbe szerve szoktuk csinálni.

Ne nevess ki, de ilyenekre gondolok:

"Hajad hosszú, benne csatt

Ha fésüllek, kiakadsz.

Alma lett az ovis jeled

Nem tudsz írni, de ismered"

Ilyen kis bugyutaságok. Az a lényeg, hogy legyen benne valami egyedi jellemző, pl. a jele, a kedvenc hurcolászós állata, bármi.

3/6 anonim ***** válasza:
Én ötletet az otthoni szokásokból, hangnemből, otthon használt kifejezésekből merítenék.
 4/6 anonim ***** válasza:

Az IGAZAT, ez a legfontosabb. Ha pl. rendetlennek találod (csak példa volt), vagy nem hajlandó papucsot húzni stb., akkor legyen benne ez is, hogy tudja, ő sem tökéletes. Viszont ami nem probléma, csak épp nem úgy van, ahogy szeretnéd, pl. utálja a spenótot, de szívesen eszik sóskát, az ne legyen benne, hogy jövőre ha "jó kislány" akar lenni, meg kell ennie a spenótot.

Legyen benne jó és rossz is, először jó, aztán rossz, aztán megint jó - nagyon fontos, hogy középen legyen a rossz.

Én így tenném.

2011. nov. 29. 13:25
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi Csajok! Sokat segítettetek, már kezd összeállni a fejemben valami kis jellemzés.

De még várok ötleteket szívesen.

2011. nov. 29. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Én tavaly ezt írtam azóta eltelt egy éve, most is kellene valamit költeni.... (ollóztam azért nem mind az én fejemből pattant ki)

"(Gyerkőc neve) komám hegyezd füled,

had beszéljek mostan veled.

Hallottam, hogy ügyes voltál

az első évedben sok dolgot tanultál.

Szereteted bőven adod,

mindenkire bátran mosolyogsz.

Az ebédet mind megeszed

és még a spenótot is szereted.

Tudod Drága, figyeltelek!

Látom, hogy nem vagy rossz gyerek,

de egy kis csintalanság

neked is belefér mostanság.

A jóságért jutalom jár

Kedvességért nincsen nagy ár.

Bátor, erős nagylegényke,

Anya, apa büszkesége."

2011. nov. 29. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!