Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiperaktív lenne? Miből lehet...

Hiperaktív lenne? Miből lehet észrevenni ezt egy 3 éves gyereknél?

Figyelt kérdés
Ha gyanú van rá, kinél lehetne kivizsgáltatni?
2011. nov. 24. 21:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Mindenképp szakember,nevelési tanácsadó vagy a gyerek pszihológusnak kéne megmutatni,de én először a védőnőt kérdezném meg,mert attól,hogy eleven és 1 percet sem ül meg,és mindig játr a szája nehezen kezelhető még nem biztos,hogy hiperaktív.
2011. nov. 25. 07:28
 2/2 anonim ***** válasza:

A védőnő nálunk végig csak nevetett amikor már csecsemőkortól kérdezgettem a kisfiamról,hogy szerinte nem lehet,hogy hiperaktív ?

Aztán később az óvónénik merték a szemembe mondani,hogy nevelési tanácsadóba kell mennünk,ma már hálás vagyok nekik,de akkor nagyon rosszul esett,segítségnyújtás helyett nevelési kritikának fogtam fel.

3 éves volt akkor a kisfiam amikor az óvónéniknek már nagyon feltűnt,hogy ki kel vizsgálni ,mert nem leköthető,mert meg sem hallja ,ha szólnak neki,mert öntörvényű ,mert lábujjhegyen jár,mert nincs megfelelő mozgáskoordinációja,hiába nagyon mozgékony...

Nagyon jellemezte már akkor is a kisfiamat az állandó elszaladgálás,például reggel mondom neki,gyere felöltözünk,erre elkezd elszaladni és nevet,vagy áruházban nem is mertem csak a bevásárlókocsiba ültetve menni vele,mert amit ott is művelt :-O ,még ma majdnem 6 évesen is szaladgál ha bármit kérek,viccet csinál belőle és elszalad,csak akkor fogad szót,ha többedszerre és egyre felemeltebb hangon szólok neki.

2011. nov. 25. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!