Rá akarják fogni a fiamra, hogy hiperaktív, miért?
Így leírás alapján a te gyereked csak nagy mozgásigényű!!! Mi most voltunk kivizsgáláson figyelemzavar ügyben és ilyenkor egy füst alatt a hiperaktivitást is nézik.
Az én fiam 4 éves, igen, van hogy elszaladgál mellőlem,gyakran türelmetlen a sorban várakozásnál, de úgy van ahogy te írod sokáig elkockázik, elvonatozik egyedül,Ugyanígy alszik ahogy ti is napközben is 2-3 órát simán éjjel is jól alszik.
És egyértelműen mondták hogy hiperaktivitásról szó sincs az esetében, nálunk "csak" figyelemzavar van.
Ki mondja rá hogy hiperaktív?? lehet hogy egy olyan óvónő-nagyszülő stb. aki egyszerűen azt a fajta gyereket szereti aki megül egy helyben? És számára mindenki aki ennél többet csinál (nyugodt üldögélés) az már hiperaktív??
Ezt a kifejezést néhányan viccesen azokra a gyerekekre használják, akiknek nagy a mozgásigényük. Nekem mindkettő gyerekem extra mozgásigényes, de nem bánom. Én élvezem,hogy szeretnek jönni-menni-mászni, bár néha elfáradok. Irigylem a nagy energiájukat. :)
Nincs semmi baja a kisfiadnak, ne aggódj.
" Mindemellett soha sehol nem cirkuszol, kivárja a boltban a sort, közben verseket mondunk, énekel. Az áruházakban sem veri földhöz magát, nem követelőzik, nem rohangál. Mégis azt mondták rá, hogy hiperaktív gyanús. Mégis miért? Akinek a gyereke hiperaktív, ő hogy viselkedik? "
Az én kisfiam figyelemzavaros hiperaktív és ő bizony nem képes kivárni a sort, holott elmúlott 5 éves rohangál a bevásárlóközpontban :-O ,persze igyekszem ebben megakadályozni,akkor pedig indulatossá válik és nekem jön.
Minden megragadja a figyelmét,minden kellene neki,nagyon nyugtalan,nagyon kezelhetetlen,rosszul alszik,kifejezetten alvászavaros (pavor,alvajárás).
Ha a te gyermekednek 3 éves korában ilyen önkontrollja van,hogy szót fogad,kezelhető,leköthető ,akkor legfeljebb egy kisseb fajta figyelemzavara van,azt még el tudom képzelni,de,hogy hiperaktív lenne,azt erősen kétségesnek találom,de én ugye nem diagnosztizálhatok,ezért vannak a szakemberek.
Azért akarják hiperaktívnak diagnosztizálni, mert akkor az orvos csomó gyógyszert, meg kezelést felírhat, amik után kapja ő a pénzecskéjét...
Egyébként meg egyszerűbb "betegnek" titulálni egy gyereket, mint érdemleges tanácsot adni, és foglalkozni vele, nemde? Szomorú :(
Egyébként van a családban hiperaktív gyerek, és nagyon nem úgy viselkedik, mint ahogy te leírtad a kisfiadat. Olyanokat csinál, hogy a buszon fel-le rohangál, fellök mindenkit, agresszív, múltkor véletlenül megütöttem a kezét az ajtóval, hiába kértem szépen bocsánatot, olyat odavágott a vállamra, hogy csak na (8 évesen már van ereje egy kisfiúnak), és bármit kérnek tőle a szülei, meg se hallja, pedig kisbabaként sokat foglalkoztak vele.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
Én sem gondolnám, hogy hiperaktív lenne, a nagymama szerint az. Mindegy is, nem foglalkozom vele, csak rosszul esik. Lehet abban igazság, hogy egyszerűen csak fárasztó a nagyinak:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!