A gondozók hozzáállása miatt sír a bölcsibe egész nap?
Ez az egész Neked szól.
Most jött rá, hogy ez végleges. Ez nem csak egy játszóház, ahová csak egy kicsit megy, hanem menni kell, ha akarja, ha nem.
A gondozónénik pedig szerintem nem akartak rosszat, csak kérdezték, mert ugye "sztrájkol" a kicsit, és így tudják, hogy nem kell erőltetni, nem kell megetetni és valószínűleg megpróbálnak valami mást kitalálni.
Te pedig a kicsi előtt soha ne mutasd, hogy bizonytalan vagy a bölcsivel kapcsolatban, vagy a gondozókkal kapcsolatban. Neked azt kell biztosítanod, hogy bízol bennük, hogy ott jó helyen van, és hogy sok mindent meg fog tanulni. Kérdezgesd finoma, hogy mit csinálnak, de ha látod, hogy nem akar válaszolni, akkor hagyd, majd megnyílik magától. Az első időkben, amikor vele vagy, akkor játszatok sokat, ne foglalkozz a háztartással csak vele, vegyél neki könyveket, amiben a szereplő oviba meg, vagy játszátok el a babáival állataival, hogy mit csinálnak a bölcsiben.
Remélem tudtam segíteni.
szia
szerintem a gondozónőkön nagyon sok múlik. Én átkérném a gyereket egy másik csoportba. Vagy ha nem lehetséges egy másik közeli bölcsibe.
Az én fiam második hete jár, de szívesen megy, és jól is érzi ott magát. PÉnteken már benn aludt, és mindent megeszik. Nagy ujdonság neki, h máshol is kap enni. 20 hónapos
Nagyon sokat árthatsz a gyereknek, ha ilyen környezetben hagyod! Ha nincs lehetőséged otthon maradni vele, akkor próbálj másik intézményt, családi napközit, bármi egyéb megoldást találni, mert ez így egyikőtöknek sem jó.
Esetleg keress olyan anyukát, aki egy kis pénzért szívesen vállalna saját hasonló korú gyereke mellett még egyet, jó megoldás lehet. Nem tudhatom, milyenek a lehetőségeid, azokat csak te ismered, de zongorázd végig az összeset, hátha tudsz jobbat találni, mint a bölcsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!