Van-e itt tapasztalata valakinek arról, hogy viseli egy (bölcsibe járó) kisgyerek, ha kb. egy időben kezdi az ovit ill. születik a kistesó?
Óvodában voltam gyakorlaton mikor kiscsoportot kaptunk.(óvónőnek tanultam).Volt egy 3 éves kislány, aki totál szorongó volt egész nap, nem volt aktív, nem játszott a többiekkel, ha valaki beleszólt a játékába, vagy elvette tőle amivel éppen foglalkozott ideges lett és még jobban begubózott.A keze szinte állandóan "görcsben" volt,nem tudott ellazulni.Kérdeztük az óvodapedagógust,hogy mi a baja, mondta,hogy épp megszületett a kis tesója, és nem tudja feldolgozni,hogy anyával otthon van egy másik valaki, ő meg itt van az óviban....Persze minden gyerek más, nem tudom, hogy a kislány járt-e bölcsibe előtte.
Nem akarlak megijeszteni ezzel, csak a tapasztalatomat írom le.
Kellett a kislánynak egy jó fél év az oviban, mire elkezdett felszabadulni.
De bizti vannak itt tapasztalt anyukák, akik el tudják mesélni mi volt náluk:)
Szia!
Igaza van a második válaszadónak, ha már bölcsis a nagytesó, sokkal könnyebb, mintha otthonról menne. Nekem az a tapasztalatom, hogy ideális időpont nincs,és bármennyire szeretnéd nem tudod úgy felkészíteni a nagytesót, hogy ne viselje meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!