Visszafordítható, ha csak egyféle játékkal szeret játszani? Volt nektek így a gyermeketek?
Az enyém 2,5 éves, nagyon szépen tisztán , érthetően választékosan beszél, mégis szinte vcsak autókkal lés különféle jármúvekkel játszik, pedig van babája, párkereső ... mindenféle játék
Ja és lány:-)))
Bár nem vagyok szakember, de ez még tuti nem az autizmus jele. Az én fiam vonatmániás. Már a bölcsiben is szóltak, hogy csináljak vele valamit, mert mindenből vonatot épít, s csak vonattal hajlandó bent játszani, éktelen visításba kezd, ha nem fér oda a pályához. Ráadásul szakszavakkal dobálózik.
Mondtam a gondozónéniknek, hogy tudok róla, de otthon nincs ilyen probléma, mert irányítom a játékát. Tény, hogy ha rajta múlik, akkor csak vonatoznánk, de fél-másfél óra után általában előveszek valami mást (kirakó, gyurma, társasjáték, szerepjáték kellékek), s boldogan jön, hogy ő is játszik. Másnap mosolyogva közölte a gondozónéni, hogy simán kirakta a fiam a kirakót, s még mesélt is a képen látottakról. Szóval csak irányítani kell.
A nem szeretem dolgokat én úgy cseleztem ki, hogy vonatos dominót, memóriajátékot vettem. Persze először csak ezeket a vonatos darabkákat szedte ki belőle, de aztán szépen rá lehetett vezetni a játék lényegére. Biztos a te gyermekednek is van kedvenc mesefigurája.
A szeretett játéktól én teljesen nem fosztanám meg, de x játékidő után bepróbálkoznék más, nem szeretem játékokkal is. Plusz mesélj neki sokat, mondókázzatok, énekeljetek. Az én fiam is sokszor leállít, ha mondókázni vagy énekelni akarok, de kicselezem, s este villanyoltás után verses mesét mondok neki fejből, ha vonatozik, vonatos mondókát, ha gyurmázunk, arról amit épp készítünk stb..
Szóval ne ess kétségbe, csak keresd meg a módját annak, hogyan tudod vele az adott játékot megszerettetni. Ha meg valójában mindent szeret, akkor irányítsd a játékidőt.
első
nagyfiam 2-3 évesen szintén vonatmániás volt
gondolom a neurológián nem mondták, hogy autista
barátkozós? kifejez magát? mutat érzelmeket?
hidd el , nincs baja, az utolsó válaszolónak nagyon jók ezekkel a játékkal kapcsolatos ötletei.
én is kipróbálom:) második voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!