Hogyan és mikortól kell tanítani a wc-zést?
Szia! Szerintem sem maradtatok le semmiröl. De ha mégis el akarod kezdeni, akkor leírom, hogy én hogyan csináltam. Másfél éves korban kezdtem el szoktatni, úgy hogy reggelente felkelés után ráültettem a WC-re. Az én fiam imádja a könyveket, így lapoztunk, olvastunk. Persze az elején nem jött semmi. De volt úgy, hogy sikerült a pisi vagy a kaka. Ilyenkor megdícsértem. Végül is a kaka ment a leghamarabb, két hónap múlva már csak WC-be kakált.
2 évesen ha ráültettem, pisilt is , de magától nem szólt volna. Igazán csak 3 hónappal a 3. születésnapja elött lett szobatiszta.
Akkor az ismerősöd örüljön neki ha így volt, vagy pedig nem kamuzzon annyit, vagy minek erőltették akkoriban.
A másik, tény hogy amióta ezek az eldobható pelusok vannak, később szoknak le a gyerekek, mert kényelmesebbek nekik, másrészt pedig jó nedszívó képességűek nem mint a textilek.
De igazából még egy évesen meg aztán tényleg nincs lekésve semmiről sem.
Ha eljött az ideje úgy is látod. Lehet olyan hogy valakinek egy évesen szobatiszta, de nagyon nagyon ritka, vagy erőltette. A legtöbb gyerek két éves kora körül szokik le magától, ha nem erőlteted jön az magától, ahogy a természet diktálja. Van aki másfél évesen kezdi és tart egy évig is mire teljesen leszokik, és van aki 2 és fél évesen kezdi de egy hónap alatt teljesen szobatiszta lesz. De igazából abból sincs baj ha 3 évesen se az, mondjuk abból anyukának van gondja, mert nem tud menni dolgozni, mert az oviba nem veszik be addig.
Az meg bármikor előfordulhat majd, hogy a gyerek szobatiszta ahogy kell, aztán visszaesik egy időszakra. Általában lelki okok miatt szokott ilyen lenni. Ilyenkor meg kell találni az okot, kedvesen türelemmel és megoldani.
Úgyhogy kezdeni akkor kell mikor látod rajta hogy érdekli, ezt érezni, látni fogod. Addig próbálkozhatsz, kedvet adhatsz neki, de soha ne erőltesd mert az ellenkezőjét éred el vele. Úgyhogy ne foglalkozz senkivel csak a gyerekeddel. Az ismerősöd mondandója egyik füleden be másikon ki, ha unod nagyon akkor jól vessz össze vele és akkor legalább békén hagy, egy darabig biztos. Vagy először próbáld meg neki elmondani, hogy örülsz hogy régen az volt, most ez van, te elfogadod, de fogadja el ő is. Ennyi. Mondjuk ha amúgy azért normális és nem ilyen okoskodó, akkor még lehet egyszer jó lesz majd gyerekre vigyázni, akkor ne vessz vele össze nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!