Mit tegyek hogy kicsit nyugodtabb legyen?
Kislányom 15 hónapos.
Folyamatos mozgásban van egész nap.szó szerint egy percet nem ül le,az étkezések közben is rohangál.
etetőszékböl kilöki magát,és ha valami nem úgy van ahogy ő akarja a száját is összezárja nehogy egy kanál ételt tudjak neki adni.
éjjelenkét sokszor felkel,talán mióta megszületett 3x aludta végig az éjjelt.
mivel foglalhatnám le legalább étkezés közben?probáltam játék közben is etetni,de ez sem jött be.
Háát gyerekeknél néha szigorúnak kell lenni.
Legyél határozott és ellentmondást nem tűrő ha fontos dologról van szó. De sose kiabálj vele főleg ne más előtt neki ugyan úgy megalázó lehet, másik meg a neked szabad és neki nem típusú probléma jön elő ős i kiabálni fog bátran mások előtt.
Vana mikor lehetsz elnézőbb. Ha úgy viselkedik akkor egyetlen próbálkozás hogy megkérdezd mit akar ha nem válaszol a csúnya viselkedésre nem kell reagálni, csak téged tesztel. ha hiszti rohamot kap legalább elfárad és alszik egyet. Had erősödjön a hangocskája.
elviheted nagy sétákra hogy jól kifutkározhassa magát jó ha kéznél van ilyenkor egy örökmozgó kisállat vagy kisbarát.
De lehet hogy a felesleges energiáit lezudod kötni egy közös hajtogatással, vagy vartok együtt babát, vagy bármit amit együtt alkottok
Szerintem sok minden meg próbálhatsz de mindig legyél következetes, az a fontos.
Én a gyógyszereket semmiképp nem javasolnám, sokszor a szülők türelmetlensége miatt kell a gyereknek hiperaktív gyógyszert szednie. A "túlságosan aktív" gyereket meg néha elég megfuttatni. Vannak kisgyerekeknek szóló sportok is pl úszás oktatást már tartanak ennyi idős gyerekeknek. De csak úgy együtt is elmehettek, az jól kitudja fárasztani.
Az alvás... hát nem tudom szoktatok e mesét olvasni? Az alvást is beállíthatod mint egy csodálatos utazást és ki lehet hozzá találni szereplőket is.
Esetleg túl sok édességet eszik?
Ezek amik eszembe jutnak.
nem eszik sok édességet.néha kap egy túró rudit vagy tejszeletet...bár ezek most teljesen kivannak zárva az étrendből mert liszt és tejallergiát tesztelünk.(orvos előírás szerint)
mesét probáltam már neki de nem köti le.kiveszi a kezemböl a könyvet és eldobja. :(
gyógyszert nem szeretnék neki adni ezért is probálok valami mást megoldás találni.
kiabálás?néha már nem birom és akkor kicsit kieresztem a hangom.(de nem állandó és nem is csapok oda mint más szülő)
ő még a baba varráshoz szerintem kicsi..és tényleg annyira izgő-mozgó hogy biztos balul sülne el a dolog.
köszi a segítséget valamelyik tipp csak bejön majd :)
ja és a héten voltunk orvosnál és természetesen várni kellett.míg már gyermek nyugodtan ült az anyukája ölében addig az én picurkám rohangált össze-vissza.
probáltam én lekötni mesével..vagy hogy az ölemben tartsam de vagy ordított vagy lökte ki magát a kezemböl.
ennyire nem bir nyugodt lenni :(
El is játszhatjátok a mesét főleg jó ha sokat mocoroghat.
Játszhattok akár "tornádósat" is ha épp olyan napszak van hogy a szomszédok nem fognak panaszkodni, akkor a puhább játékokat jól széjjel lehet dobálni meg kiabálni jajj jön a forgószél elkapja a babáimat és engem. jajj letesz egy szép varázslatos helyen mese országban egy jó nagy tombolás után és ilyen érdekes bevezetővel lehet hogy a mese is jobban értékeli :-)
És utána lehet a játék a tornádó vissza felé hogy mindent vissza fúj a helyére...
Persze ez csak tipp, minden gyereket más rosszalkodás fogja meg. de én szerettem "rosszalkodni" meg kiabálni.
De a "rosszalkodás" vonalon elindulhatsz, párna csata stb..
Kisfiam szintén 15 hónapos és ő is nagyon aktív. Az evéssel voltak küzdelmeink, ő sem akart megmaradni az etetőszékben. Egy ideje azt csinálom, hogy ha szól, hogy "ki", akkor kiveszem, de etetőszéken kívül nem kap enni. Rájött szerintem, hogy nem jó éhesnek lenni, mert most már ő kéredzkedik be a székbe, ha éhes. Evés közben néha mondok neki mondókákat, vagy kap valami konyhai tárgyat (pl műanyag bögre, fém kiskanál stb), amivel elfoglalja magát kis ideig. A tányérján vannak állatfigurák, számok, mindenféle néznivaló, néha azokat nézegetjük.
Dokinál ő is egyfolytában mászkált, de ez nem izgat különösebben :) Szerencsére éjjel jól alszik, főleg amióta nem kap éjjel tápszert, csak be van készítve a vizes cumi.
Szerintem nincs semmi baj a gyerekeinkkel, csak sok az energiájuk. Én ezért is viszem ki naponta kétszer a kisfiamat, a friss levegőtől jobban elfárad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!