Hogy tudnák a szülésig kicsit türelmesebb és nyugodtabb lenni? 30+4hetes vagyok
Ne csodálkozz, ha visszaüt, ha te is rácsapsz a fenekére. Ő utánoz téged. Ezért nem szabad megütni a piciket, mert ő azt nem büntinek veszi. Szólj rá csapkodás helyett.
Ráadásul szerintem a te "idegbetegséged" miatt ilyen ő is, hogy hisztis és akaratos.
Próbálj megnyugodni, türelmesnek lenni, játszani vele, stb. A házimunka megvár, nem fognak elfutni a piszkos edények sajnos. Esetleg egy darabig rendeld a kaját, hogy ne kelljen főzni. Térjen vissza közétek a babáddal az összhang, különben mi lesz, ha megszületik a kistestvér??
Én megértelek. Én 20 hónapossal vagyok 35 hetesen itthon. Már esténként alig várom, hogy apa hazaérjen, és egy kicsit átvegye a lányomat. Mivel nálatok csak hétvégi apuka van, így átérzem, tényleg nehéz lehet! De, az tény, hogy ha Te is felkapod a vizet, semmit sem érsz el vele, erre már saját tapasztalatból rájöttem. Csak rosszabb lesz. Ezért én inkább igyekszem nyugalmat erőltetni magamra és elterelni őkelme figyelmét valamivel. Próbáld meg megelőzni a hisztit, és csinálj játékot a főzésből, takarításból. Adj a kezébe kanalat, műa. tányért, muffin formát stb., kisseprűt, egy rongyot, hogy ő is csinálhassa, amit Te. Énekelj közben, akár táncolhatsz is - és mosolyogj! :)) Nálunk ez be szokott jönni. Ő is mindig kóstolgatja az ételt stb...
Vagy: főzz előre egy pár napra és vágd be a fagyóba! Egy ideig vegyél papírtányért, poharat, és dobd el - kevesebbet kell mosogatni. Ha megbízható helyről tudsz ételt rendelni, akkor az jó, de ha gyereknek nem adnád, akkor neki vegyél üvegeset egy darabig. És pihenj, ha ő is. Te tudod, Téged mi lazít el, és csináld! Kényeztesd magad, vegyél magadnak valami szépet, haszontalant... :) ami kicsit feldob!
És ne szégyeld, hogy néha kiakadsz, mindenkinek lehet rossz időszaka, főleg terhesen! El fog múlni! Fel a fejjel! :))
Ja, és ha van segítséged, vedd igénybe! Minél előbb!
Köszönöm a válaszokat.Tudom,a türelmetlenség vonzza a türelmetlenséget.De van az úgy hogy elszakad a cérna.Mikor semmi se jó amit teszek.Ha mosogatok az a baj,ha játszunk az nem jó,ha sétálunk,akkor hintázna....aludni keveset alszik.a héten legtovább 6ig aludt!Nyűgös,mert fogzik.Hiába minden csodaszer.sajnos.Főzés egyszerű,mert hetekig csak tarhonyás húst volt hajlandó enni,egy hete áttért a túrós,vagy húsos tésztára.Így 2 napra előre megfőzök.déltől alszik max 2,5órát-ekkor én is mellé bújok.
mikor őt vártam,sokkal nyugodtabb voltam.Most mindenen aggódom,pedig már a 2.terhességem.kihasználnám a segítséget,de nagyon nehezen lehet leszervezni hébe hóba 1-1 gyerekmentes programot.
remélem azért holnap sikerül eljutnom a barátnőmhöz babalátogatóba :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!