Mi okból rendeli el a védönö a terhesvitamin minden mäsnapi szedését? Annyira erös hogy nem lehetne naponta. Nyugodtabb lennék ha naponta szedhetném.
Nem, valószínű nem azért. Nekem is azt mondta a doki meg a védőnő is, hogy elég másnaponta szedni a 12. hét után. A baba is rendben fejlődött és a vérképen is megfelelő volt, ezért.
Ártani nem ártasz, ha naponta szeded.
A védőnő nem rendel el semmit, legfeljebb tanácsol. ha te a mindennapi szedéstől nyugodtabb vagy, akkor szedd minden nap nyugodtan. Szerintem azért mondta hogy elég kétnaponta egy bogyó mert néhány elmélet szerint nagyra nőnek a babák tőle, de kb ugyanannyi elmélet meg is cáfolja ezt. Szedd nyugodtan, ezekben az influenzás, taknyos, vitaminhiányos időkben nagyobb szükség van a vitaminokra.
38 hetes + 2 éves
szia!Az én orvosom azt mondta, hogy továbbra is szedjem naponta.
Nem tudom, mit értetek a vérkép alatt, de nekem az utóbbi vérvizsgálat kimutatta, hogy határérték alatti a kálcium, magnézium és még valami szintem. Lehet, hogy ezért kell naponta szedjem.
29 heteske
Lehet kicsit eltérek a témától, de a védőnő csak TANÁCSOLJON ne parancsolgasson. Mindig úgy fel tudnak bosszantani a fontoskodó védőnénik. Mi most költöztünk vidékre 1 nagyvárosból. A nagyvárosban 1 nagyon normális védőnő volt, sokat tanultam tőle. A jelenlegi meg állandóan azzal van elfoglalva, hogy milyen az anyagi körülményünk, hol voltunk nyaralni... stb. Herótos!!!!! És most, hogy várom a második babát úgy osztja az eszet, mintha min. ő lenne a főorvos. Ezt le kellett írnom, mert 1 hete ha eszembe jut olyan ideges leszek megőrülök. Természetesen én is elmagyaráztam mi a "szokás" nálunk... :)
A kérdéshez: ahogy jónak látod, ill. terhesgondozáson kérdezd meg a dokit is mit szól hozzá és mérlegelj!
Naponta kell szedni! Jobban is teszed, főleg mostanában. A terhességem kezdetétől szedem naponta az Elevitet meg a Jodid200-at.
37km
Köszönöm a válszokat.Azért mostmár bátran szedem inkább naponta..Mert belegondoltam hogy egyik nap kap vitamint a másik nap meg nem ez igy furcsa.Mindennap eszem gyümöcsöt is mondjuk de biztos ami biztos:D
25 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!