Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehetnék kicsit nyugodtab...

Hogy lehetnék kicsit nyugodtabb, jobbkedvű?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hetes, 4 hete nem kakil magától. Tápszeres. Védőnő javaslatára minden nap szélcsöveztem. Mivel már minden mást kipróbáltunk. Tegnap elvittem gyermek belgyógyászatra. Megvizsgálta az orvos, nagyon lelkiismeretesen, mindent megnézett. Szervi baja nincs,valószínű a tápszer fogja. Ő azt tanácsolta a szélcsövet felejtsük el, rászokhat.Nem szabad használni. Helyette itassuk sokat és hígabb tápszert keverjünk. És hagyjuk kinlódni a gyereket, megkell tanulnia kakilni. Nem lesz baja ha kicsi szenved, így jön rá, hogy nyomja ki a kakit. Igaza van, de én sajnos nem bírom nézni, egész nap bögök, segíteni akarok neki. Ő meg csak nyomja, de nem jön. Nem sír csak látom kinlódik. Nem akarom, hogy érezze ezt rajtam mennyire ideges vagyok. Mit tehetnék?
2010. márc. 6. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
védőnőm javaslatára kamillatea úgy elkészítve hogy karamellizálj cukrot majd engedd fel vízzel és abba áztass kamillát. nálunk hatásos volt. három négy kanál egy két óránként és délutánra megvolt a hatása :)
2010. márc. 6. 11:50
 2/7 anonim ***** válasza:
első vagyok megint. kisfiamnál mi is haszáltuk a szélcsövet és nem szokott hozzá. mondjuk mi csak két három naponta amikor már hallottuk hogy szenved nyögdécsel.
2010. márc. 6. 11:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne sirj, nem okoz akkora fajdalmat a babdnak, mint amekkorakat nyogni tud:-)

Viszont butasag volt a vedonotol azt ajanlani hogy MINDEN NAP hasznaljatok a szelcsovet!! Tenyleg hozzaszokhat! Meg kell tanulnia, mikor es hogyan kell nyomnia. De ne aggodj, menni fog neki ezek utan is! Esetleg probaljatok ki mas tapszert. Van amelyik tenyleg szorulast okoz egyes babaknal, viszont masik fajtanal meg semmi gond. Ki kell tapasztalni.

Ha igy sem megy akkor pici kamilla tea is hatasos lehet.

2010. márc. 6. 12:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Kamilla teát issza, de nem segít. Az a baj, ő már akkor nyög ha egy nap nincs kaki.
2010. márc. 6. 12:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a kislányommal. 4 napig nem kakilt, védőnőm mondta, hogy lázmérőzzem. Volt, hogy 10 perc is kellett mire kinyomta. 3 naponta lázmérőztem. 1 hónap múlva magától kezdett kakilni 3 naponta. Azóta is így van. A doki azt mondta, hogy amíg krémes állagú és nem kemény addig nincs gond. Mi fele tejcsi fele tápszer vagyunk. Nem teáztatom. Ne idegeskedj, muszáj neki erölködnie, hogy magától kakiljon.
2010. márc. 6. 12:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Maximum még a Laevolac szirupot kipróbálhatod.De tényleg ne szélcsövezd minden nap.
2010. márc. 6. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:

Én csak a kicsi szenvedéséhez tudok hozzászólni, anyatejes a fiam, és ő is egész belelilult, mikor nyomta a kakit. Volt amikor 4napig nem kakilt, és akkor szenvedett.

Meg kellett tanulja. (nem lázmérőztem, teáztattam, vagy sélcsöveztem(az mi?))

Én úgy segítettem neki, hogy finoman felnyomtam a lábikóit mikor nyomott, egy picivel gyorsabban túl volt rajta.

Most 8hónapos, és a hozzátáplálás miatt már sűrű a kaki, van amikor kínlódik, de csak pár percig.

Próbáld tornáztatni, finoman megmaszírozni a pocakját(óramutató járásával egyezően), és a talpikákkal megcsikizni a nóziját mikor már nagyon erölködik. NÁLUNK MŰKÖDÖTT, hátha nálatok is beválik.

És ne aggódj, rendeződik majd a helyzet, és már csak a szagok miatt érzékeled a történéseket.

2010. márc. 6. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!