Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek elfogy havonta az...

Szerintetek elfogy havonta az a tisztasági csomag, amit beviszünk az oviba?

Figyelt kérdés
El nem tudom képzelni, hogy a gyerekem havi egy tubus fogkrémet, 100 db zsepit, egy nagy csomag szalvétát és egy teljes flakon folyékony szappant elhasználna. Oké, keveset keres az óvónő meg a dadus, vigyen haza belőle. De ez rengeteg akkor is! Szerintem ez a mennyiség kéthavonta is sok lenne, kivétel talán a pzs. Mit gondoltok?
2011. okt. 27. 09:43
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Gyümifelelős nálunk pont az ellenkező eset, hetente változik és két kilót kell vinni. Két kiló gyümölcs sztem nagyon nevés 20 gyereknek egy hétre! Folyékony szappan valóban higiénikusabb. Az meg, hogy beszélgetnek az óvónők most sztem nem került szóba. Óvónője válogatja amúgy, de igenis ott kellene állni a mászóka, csúszda mellett, mert leeshetnek! A kicsik még szeleburdik, a nagyok meg hajlemosak vadulni, muszáj rájuk vigyázni.
2011. okt. 27. 11:19
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

szerintem még több is fogy!

mi 3-an vagyunk otthon, kétéves a fiam. 600db-os éttermi szalvétát veszek, de nem húzza ki egy hónapig, és hadd ne mondjam, kinek kell a legtöbb.

zsepi szintén. 3 100-as csomagot szoktam venni, ha szerencsém van, elég, de van, hogy kell vennem még egy csomaggal, ha valaki náthás. és nem dobjuk rögtön a kukába, nálam van, tőlem kéri, ő nem éri fel a polcon.

szappanból is simán elfogy egy fél literes otthon, igaz, elég gyakran is mosunk kezet.

nálunk 200 ft a csoportpénz, abból veszik a kreatív dolgokat, és van még a tisztasági csomag. gyümölcsöt az visz, aki tud, de múltkor is szóltak, hogy ne hozzunk, mert már nem tudják hova tenni a sok almát, körtét...

2011. okt. 27. 11:45
 13/22 anonim ***** válasza:
Volt egy válaszoló akinek kimoderálták a válaszát. Abban voltak az említett dolgok, amire válaszoltam. Nálunk minden nap hoz valamelyik szülő gyümit azt darabolják fel a dadus nénik.
2011. okt. 27. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:

Nekünk 3 cs zsepit és egy gyerek szájöblögetőt kellett bevinni év elején és szólnak, ha fogy, de valószínűleg még egyszer kell vinni. Nincs csoportpénz egyenlőre, de lehet meg fogják szavazni az egyéb költségekre. Rajzos dobozt és műanyag poharat ők vettek a kicsiknek, annak az árát majd szülőin szedik be.

Egyébként WC-papírt és folyékony szappant adnak. A törcsit és az ágyneműt ők adták, de mi mossuk. Ha baleset van, akkor a kis bugyit ruhát a dadus néni kimossa és érzem rajta az öblítő illatát. (Bölcsiben csak betették zacsiba és mosd ki ha tudod, mondjuk a beszáradt kakit, vagy a rászáradt almalevet, paradicsom levest stb.)

2011. okt. 27. 12:16
 15/22 anonim ***** válasza:

hmm szerintem nem baj ha feldarabolják :-)

mondjuk nem is mondtam h csak egyet vesznek el belőle :-P

de minden esetre sokkal kevesebb fogy mint mikor a gyerek vitte a gurigát

ja ami lemaradt gyümi : minden héten pár szem de nem ragaszkodnak pont a gyümölcshöz

én vittem már diót mogyorót is de répát karalábét stb... ezeket is szeretik a gyerekek ám !

no és reggelihez/uzsihoz paradicsomot paprikát ubit

és mivel rendszeresen fertőtlenítik a mosdót (minden nap elöirás!!) kicsi az esélye h elkap valamit

egyébként szerintem semmi köze a wc-papír mennyiségének a fertőzésekhez

2011. okt. 27. 12:42
 16/22 anonim ***** válasza:

bocsi írtam h 1et legalábbis ezt szeretnék volna az óvónők

de a gyerek az gyerek :-)

2011. okt. 27. 12:44
 17/22 A kérdező kommentje:
nem is a wc tisztaságáról beszélek én se, hanem hogy pisilés előtt nem szokás kezet mosni és ha átázik a papír, bizony nem higiénikus azzal törölni a nunit. amúgy a lányomnak 6x volt már húgyúti fertőzése szal eléggé otthon vok a témában sajnos. nálunk van kidagolt papír de elérhető a guriga is.
2011. okt. 27. 12:59
 18/22 anonim ***** válasza:
84%-os vagyok. Bocsánat nem itt történt a moderálás, az egy másik ovis kérdésnél volt, csak összekevertem. Ezért volt a válaszomban olyan is amiről itt nem volt szó. Mégegyszer bocsi Kedves kérdező.
2011. okt. 27. 13:03
 19/22 A kérdező kommentje:
:) no problem
2011. okt. 27. 13:58
 20/22 anonim ***** válasza:

Én sem hinném, hogy a gyerekem egyedül elhasznál annyit.

Mint ahogy azt sem, hogy azt a heti 5 db almát, körtét vagy a fürt banánt megenné.

Viszont tudom, hogy sajnos sok szülő sz.rik rá, hogy ilyenekről gondoskodjon, így a maradéknak kell biztosítania az egész csoportét. Ez majdnem ugyanolyan, mint az adózás. Kb. 1 millió adófizető tart el 8 millió nem fizetőt... De nem akarok politizálni, csak példaképpen írtam.

Viszont, szerintetek az bunkóság, ha én nem szoktam bevinni WC-papírt? Fiam van, aki nem használ pisilés után (pedig én próbáltam rászoktatni, de mivel az apja sem használ, így ő sem) és kakilni sem szokott bent, mindig hazahozza.

Na mind1, nem leszek sz.rrágó, jövő hónapban beviszek 1-et :)

2011. okt. 27. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!