Szerintetek elfogy havonta az a tisztasági csomag, amit beviszünk az oviba?
Hali lányok! Az én kicsim bölcsis még, de ugyanez a gondolat jár az én fejemben is. Viszont az elmúlt héten láttam, miért is fogy annyira minden.
Reggel mikor bemegyünk, kötelező a kézmosás. Mire utolértem csöppömet, akkor látom, hogy a kis tenyeréből folyik ki már a folyékony szappan és még mindig nyomkodja. Természetesen rászóltam - alig bírtuk lemosni a kezéről. Másnap-harmadnap ugyanez történt. Megemlítettem a gondozónőnek. Elmondta, hogy nem derült ki az, hogy ki kezdte, de egymástól veszik át a "hülyeséget". Élvezik, hogy nyomkodhatják.
A WC-papír őrület dettó: letekernek 6-8kockát és törlés nélkül már dobják a wc-be. A gondozónő elmondta, van olyan gyerek, aki az egész tekercset letekerte -pont mint a reklámban- és belerakta az egészet a csészébe.
A zsepinél pedig azt tanítják a gyerekeknek, hogy 1x-i használat után dobják a kukába. Az én hajam hullott otthon, amikor ezt eljátszotta. "Anya foly orrom!" és rohan a zsepiért épphogy megtörli már dobja is ki.
Erre is a gondozónő azt mondta: egyszer az egyik gyerek kiszedte az összes zsepit a tartóból és egyből a kukába dobta - most hogy vegyem ki onnan? - kérdezte.
Valahol megértem, de nyári viszonylatban nekem is durva.
Mi is havi 1000 Ft-ot adunk be és ebből az ovónők megvesznek mindent még a rajzlapot és az írószereket is. Szóval szerintem nem sok. A zsebkendőt még félbe is vágják, így már nem olyan pazarlás az "egy fújás és kuka" használat sem. Mindenből a legolcsóbbat veszik. Egyszer a szülőin szólt is az egyik nagymama, hogy ők otthon Elmexet használnak. Erre mondta az ovónő, hogy ha ragaszkodik hozzá hozzon be egy flakonnal, de nem tudja garantálni, hogy csak az ő unokája fogja használni. ahoz meg drága, hogy a csoportpénzből olyat vegyenek. azért is használnak gyógynövényes fogkrémet, mert a gyümölcsöset ették a gyerekek és nagyon gyorsan fogyott.
Szóval szerintem jobb ha pénzt adunk be és mindig megveszik ami kell. Pl folyékony szappan még nálunk a családban is kitart 2 hónapig. Szóval ha havonta elfogy 25 flakon (mondjuk 25 fős csoportnál) az tényleg hihetetlen. Akkor biztos hogy a fele nem hoz semmit és a többiekkel vetetik meg.
nálunk ez volt:
évi 2 db fogkrém -- ezt adagolják az óvónők vagy a dadus
évi 2 db folyékony szappan -- el lett mondva h csak 1x szabad megnyomni tartották is a gyerekek ezt
havi 1db 100as zsepi
havi 1guriga wc papír -- ezt is felvágták 2 laponként és pisilni csak 1et lehetett elvinni kakilni a tekercsel mentek de megnézték szépen törölték e meg
a ágyneműt haza adták havonta de a türcsiket ott mosták
Valóban soknak tűnik, de szerintem is az lehet, amit a 2. válaszoló olyan aranyosan leírt! :) Dőltem rajta. Az én lányom is egyébként pazarolja a pzs-t törlés után azonnal dobja ki a kukába. Meg a tiszta pzs-vel még törölget is (asztalt, tv-t). Meg ugye a folyékony szappant is olyan jó nyomkodni....
Biztos van olyan, aki nem visz, nem vagyunk egyformák. Az olyantól én el is nézem, aki esetleg nem úgy áll anyagilag, de persze vannak mások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!