Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen mehetnek a gyereke...

Hány évesen mehetnek a gyerekek iskolába?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi,hogy mi a szabály, lehetőség, ha szeptemberben tölti egy gyermek a 6.évét, abban a tanévben megkezdheti-e az iskolát.
2011. okt. 26. 21:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem fantasztikus kiemelkedő dolognak nem tartom amiket leírtál. Hiszen például hogy egyet említsek, Kovács István ennyi idősen már a Kis herceget olvasta és rajta kívül is sokan írnak-olvasnak ennyi idősen. átlag feletti ez igaz, de nem több.

És ezekből amiket leírtál, nem következik az sem, hogy iskolaérett lenne. Hiszen az iskola nem ennyiből áll, hogy le tud írni pár betűt.

Az iskolaérettségi vizsgálaton sem ezt nézik, a tárgyi tudást, hanem például mennyire szabálykövető a gyerek, mennyi információt tud elraktározni a fejében, mennyire irányítható és még a fizikai állóképességet is. Én például ezt hiányolom, hogy ezekről viszont nem írtál semmit, hogy a szakemberek kiemelték volna. És még ki tudja mit, ezzt laikusként mondom, alapvető dologként.

Egyébként is vigyáznék a csodagyerek státusszal, meg a speciális intézménnyel, mert ezek elvesző dolgok, amiket itt említettél, és nagy csalódás lehet neki, ez később. Emlékszem a Friderikusznál volt egy csodagyerek, aki még a lányodnál is okosabb volt és 10 éves korára már sehol nem volt, mert beérte a többi 10 éves és ott már nem tudott kiemelkedőt alkotni. Viszont az igazán zsenik 5 évesen már ennél jóval többre képesek.

viszont tehetséges kétségtelen, inkább az óvoda/iskola mellett járatnám tehetséggondozásra, ahol valóban ki is aknázza ezeket a képességeket.

2011. okt. 27. 00:10
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

00:10

Teljesen igazad van.

2011. okt. 27. 00:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én 5 évesen írtam, olvastam. Bőven 7 éves voltam mikor suliba mentem, nagyon megbántam és mindig zavart hogy nekem mért kellett később mennem.
2011. okt. 27. 08:32
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

Ha egy gyerek 5 évesen olvas, akkor a szülő tanította olvasni, annak meg mi értelme.

Ne mondja már senki, hogy egy 5 éves magától megtanulja a betűket

2011. okt. 27. 09:32
 15/19 A kérdező kommentje:

Nem azért írtam a kérdésemet,hogy fényezzem a gyerekemet, csak pár dolgot emeltem ki vele kapcsolatban, hogy értsétek miért kérdezem. A napokban hallottam ezt,hogy mehetne esetleg,és elkezdett motoszkálni a fejemben. Azért gondoltam,megkérdezem itt,mert biztos vannak tapasztalt anyukák, szakértők,akik tudnak tanácsot adni.

Zseninek nem gondolom persze, inkább csak fogékony,okos, vannak nagyobb unokatestvérei,akikkel sokat együtt van, tőlük lát, tanul sok mindent,nem én erőltetem nála, de érdeklődő,ha kérdez,persze,hogy elmondom,megmutatom...

Természetéből adódóan nagyon szófogadó, szabálykövető, óvónénik szokták mondani,hogy soha nem csinál olyat amiért rá kellene szólni,inkább mindig segít nekik,pl a kicsiket istápolja,tanítgatja...

2011. okt. 27. 10:52
 16/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szeret pl rejtvényt "fejteni",amit úgy csinál,hogy kiválaszt a rejtvényben egy sort,ahova be kéne írni a meghatározást,megszámolja,hány kocka van,keres az újságban olyan szót,ami annyi betűből áll,és odamásolja. Sztem nem minden 5 éves csinál ilyet.Van egy 6 éves unokatestvére (aki jövőre megy suliba), akinél sokmindenben ügyesebb, okosabb, önállóbb. És ezt nem csak én látom így,hanem a nagymama is,aki mindkettővel elfogult.Ezt csak azért írtam, mert arra gondolok,ha az unokatesó jövőre mehet suliba,akkor az én lányom is biztos megállná a helyét.
2011. okt. 27. 11:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Kaptál hasznos infót is: fordulj a nevelési tanácsadóhoz.

Az igaz, hogy nemcsak okosnak kell lenni, hanem szociálisan és fizikailag is érettnek.

A szakemberek megállapítják, és az alapján dönthettek :)

2011. okt. 27. 22:44
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A szellemi terhelhetőségről és a fizikai állóképességről már mindent elmondtak, így azokat nem említem már meg.

A speciális iskola az átlagon felüli és aluli gyerekeknek való. Ott több figyelmet kapnak, ezért a visszamaradót segítik, a kiemelkedőt meg nem akadályozzák a fejlődésben.

Csaknogy ennek komoly ára van, tandíjjban, természetesen.

Ha erre nem telik, akkor is javaslok később néhány szakkört, tanfolyamot, hogy a gyerek tehetsége ne kallódjon el. Egy teljes év valóban hosszú idő, kár elvesztegetni, de később kamatozhat, mert mindenhez érettebben állhat hozzá.

Jó néhány szempontot figyelembe kell venni, hiszen az Ő jövőjéről van szó.

Ha a szakemberek nem ellenzik, akkor nincs probléma.

Ha viszont igen, vagy határeset, akkor már kezdődhet a fejtörés...

2012. okt. 6. 14:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Én olyat is ismerek aki 8-évesen kezdi az 1.osztályt valami betegség miatt.
2018. jún. 10. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!