Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tegyek félre a nyári...

Hogy tegyek félre a nyári nyaralásra?

Figyelt kérdés

Idén nyáron elmaradt a nyaralás anyagi okok miatt.Most elkezdtem félretenni szeptember óta,de minden hónap végén el kell vegyek,mert egyszerűen nem jövünk ki anyagilag.

Ez megy már 2 hónapja.4 gyerek van,enni meg kell!

Van valami ötlet,hogy mennyit tegyek félre,vagy hogy sporóljak?

2011. okt. 24. 08:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Noe -- nagycsaládosok egyesülete

nem tudom nekem érdemes bent lennem amit éves szinten a tagdíjnak a sokszorosát kapom vissza nem csak adományban hanem program utazási stb... kedvezményben is

Élelmiszerbank -- egy olyan központ ahol összegyűjtik az egyes cégek és az Eu által biztosított adományokat és a rászorultaknak osztják szét

a Noe rendszeresen kap az Élelmiszerbanktól ezt azt ált tartós élelmiszert jelentkezni ott érdemes ahol laksz

ha nem tudod van e akkor a www.noe.hu megkeresed a konktaktot és írsz neki h lakhely szerint hol van tagcsoport

de ha voltál benne régebben akkor elvileg tudod hol vannak

a perselyes ötlet nagyon jó :-)

asszem én is alkalmazom

főzés : vettem egy 10 literes lábost és sokszor abban főzök pl krumplipaprikást töltött káposztát gulyást

elvem h semmit nem dobok ki ha van maradék akkor abból még sok mindent lehet csinálni

pl ha megmarad a húsleves leve akkor azzal főzöm meg a krumplifőzeléket ha a zöldség és a husiból marad akkor ezt robotgéppel összetöröm fűszerezem margarin bele és isteni krém lesz belőle a kenyérre

vastagon szoktam a krumplit pucolni és jól megmosom a héját majd fűszerezem és olajban mint a chipsz kisütöm a gyerekek nagyon szeretik :-)

maradék rizs: akár levesbetét is lehet egy krém levesben de összetörve sűríteni is jó egy főzelékbe

száraz kenyér: felkockázom megpirítom és mehet a levesbe betét

vagy morzsa lesz belőle :-) vagy szeletelve almával lerakom megszórom cukorral és fahéjas tejjel leöntöm lefedem és megsütöm ha jó a kedven akkor egy vanília pudingot készítek rá de 6-7dl tejjel h sűrű folyós maradjon

próbálj meg új ételeket kreálni

mai ebéd: krumpli kockázva, 1 doboz bab 2 fej hagyma nagy kockába vágva 1 paradicsom 2 paprika kockázva maradék 3 szelet szalonna kockázba

összekevertem, féldoboz tejfel bele vegeta és kis tej ráöntöm és lefedve irány a sütő -- laktató és nem drága ezt ált két napra elég vacsira

2011. okt. 24. 10:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Mi már lassan nem voltunk 5 éve nyaralni,max 2 napra szoktunk elmenni a rokonokhóz a balcsira.Inkább 1 napos akra szoktunk elmenni és fürdeni is csak egy egy napra.Én sajnálom kiadni 100000-160000ft egy hétért.Igy is jól szoktuk magunkat érezni.
2011. okt. 24. 13:24
 13/13 anonim ***** válasza:

Mi is a kinyithatatlan persely módszert alkalmaztuk már kétszer is. Először 60.000 gyűlt össze a nyaralásra, nemcsak 200-azok, hanem minden aprót beledobtunk (200, 100, 50, 10, 20) hiszen ezek csak úgy kifolynak a pénztálcából. Pl: "Úgyis van egy 200-om, veszek rajta egy péksütit." A péksüti sem kéne a kalóriák miatt, gyereknek nem kell a nasi, és a 200-as is megmarad. Figyeld megy, hogy megy az apró...

Én a kikben vettem olyan henger pléh perselyt, amit csak konzervnyitóval lehet kinyitni. Már 3 esküvőn is voltunk, és így adtuk a nászajándékot, apróban. Mondtuk, hogy vagy tovább gyűjtik, de akkor nem tudják mennyit adtunk, vagy kinyitják, de akkor nem tudják tovább gyűjteni :o)

Nekünk szerencsére van hitelkeretünk a számlához, de szerencsére nem ezen múlik a napi ételadagunk, de tudunk mihez nyúlni. Pl a kaján úgy szoktam spórolni, hogy néha libazsíros kenyeret eszünk hagymával, vagy épp, ami van itthon: ma reggel főtt tojásos kenyeret ettünk a fiammal, így nem kellett lemenni a boltba, mert akkor tuti nem csak felvágottat veszek, hanem elköltök megint vagy 3000-et.... Vagy szokott mézes kenyér lenni, lekváros kenyér. Mert ha ezek helyett is tőkehalmájat vennék, meg 900 ft-os virslit, akkor tényleg több lenne a mínuszunk. Én így fogom fel....

2011. okt. 24. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!