Hogy tegyek félre a nyári nyaralásra?
Idén nyáron elmaradt a nyaralás anyagi okok miatt.Most elkezdtem félretenni szeptember óta,de minden hónap végén el kell vegyek,mert egyszerűen nem jövünk ki anyagilag.
Ez megy már 2 hónapja.4 gyerek van,enni meg kell!
Van valami ötlet,hogy mennyit tegyek félre,vagy hogy sporóljak?
hát én sok mindent csereberélek
olcsó alapanyagot veszek
pl benne vagyok a Noe-ben és ott kapunk ezt azt az élelmiszerbanktól
egyszerű ételeket főzők
és nem minden nap
hát kb ennyi
A Noe-ba érdemes belépni?Én csak régebben voltam benne,de akkor azt hiszem nem is nagyon volt értelme.
Mikre jó,ha belépek?S mennyi a tagdíj?Több napra főzől előre,de akkor nagyobb mennyiségből?Lehet,hogy nekem is ezt kéne megpróbálni,mert egyszerűen nem tudok félretenni egy forintot se.
Az élelmiszerbankról még tudnál valamit írni?Fogalmam sincs mi ez!
Előre is köszönöm!
Én úgy csináltam, hogy vettem egy kinyithatatlan perselyt.
Másképp nem megy.
És elkezdtem bele 200 Ft-osokat dobálni.
Amikkor olyan érmét kaptam a boltban vissza, és hazaérve láttam hoyg van a tárcámban, akkor bedobtam.
Abban az adott pillanatban az "csak" 200ft, de meglepően sok pénz össze tud így gyűlni.
És valami fontos: ha tényleg azt akarod hoyg sose csábolj el hogy a kinyithatatlan perselyt összetörd vagy szétvágd (nekem ilyen műanyag naaaagy malac volt - azt vágni kellett), tehát hoyg ne csábulj el, NE tartsd számon hoyg mennyi van benne.
Mert ha tudod hoyg húú már 20.000ft van ott, és épp jön egy csekk 18.000ft-ról akkor hajlamos leszek feltörni és kivenni a pénzt, míg ha nem tudod mennyi van benne, akkor nem töröd fel, mert nem tudod.hogy megéri-e tönkre tenni a gyűjtő munkádat miközben nem is biztos hogy a csekkre elég.
Nekem 80.000 sikerült így egy év alatt eltenni.
Nálunk 5 gyerek van. A férjem minden hónapban kap 12000 Ft kajajegyet. Januártól júniusig a nyaralásra teszem el, összejön 70000 Ft. Sátorozni járunk, 1 hétre kijön a szállás 10000Ft-ból, vagy egy barátunk nyaralóját kapjuk kölcsön 1 hétre. Ez is kb 10000-et visz el, mert a rezsit ki kell fizetni, és illik valami kis hálaajándékot venni. Az egész heti kaját, pizzázást, fagyizást a kajajegyből finanszírozom, nagy lábon tudunk élni belőle. Ehhez már csak az üzemanyagköltség jön.
Aztán júliustól decemberig Karácsonyra rakom el a kajajegyet. Decemberben plusz 20000-es jegyet is kap. Ebből megvan a több napos ünnepi menü, és jó néhány ajándék is.
Ti milyen ügyesen kitartóan tudtok sporólni?
Nekümk valahogy minden pénzt elvisz az étel.
De majd valamit én is kiokoskodok.
Minden jót és további szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!