Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tegyek félre a nyári...

Hogy tegyek félre a nyári nyaralásra?

Figyelt kérdés

Idén nyáron elmaradt a nyaralás anyagi okok miatt.Most elkezdtem félretenni szeptember óta,de minden hónap végén el kell vegyek,mert egyszerűen nem jövünk ki anyagilag.

Ez megy már 2 hónapja.4 gyerek van,enni meg kell!

Van valami ötlet,hogy mennyit tegyek félre,vagy hogy sporóljak?

2011. okt. 24. 08:27
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ti ezt hogy oldjátok meg?
2011. okt. 24. 08:27
 2/13 anonim ***** válasza:

hát én sok mindent csereberélek

olcsó alapanyagot veszek

pl benne vagyok a Noe-ben és ott kapunk ezt azt az élelmiszerbanktól

egyszerű ételeket főzők

és nem minden nap

hát kb ennyi

2011. okt. 24. 08:32
 3/13 A kérdező kommentje:

A Noe-ba érdemes belépni?Én csak régebben voltam benne,de akkor azt hiszem nem is nagyon volt értelme.

Mikre jó,ha belépek?S mennyi a tagdíj?Több napra főzől előre,de akkor nagyobb mennyiségből?Lehet,hogy nekem is ezt kéne megpróbálni,mert egyszerűen nem tudok félretenni egy forintot se.

2011. okt. 24. 08:36
 4/13 A kérdező kommentje:

Az élelmiszerbankról még tudnál valamit írni?Fogalmam sincs mi ez!

Előre is köszönöm!

2011. okt. 24. 08:37
 5/13 anonim ***** válasza:

Én úgy csináltam, hogy vettem egy kinyithatatlan perselyt.

Másképp nem megy.

És elkezdtem bele 200 Ft-osokat dobálni.

Amikkor olyan érmét kaptam a boltban vissza, és hazaérve láttam hoyg van a tárcámban, akkor bedobtam.

Abban az adott pillanatban az "csak" 200ft, de meglepően sok pénz össze tud így gyűlni.

És valami fontos: ha tényleg azt akarod hoyg sose csábolj el hogy a kinyithatatlan perselyt összetörd vagy szétvágd (nekem ilyen műanyag naaaagy malac volt - azt vágni kellett), tehát hoyg ne csábulj el, NE tartsd számon hoyg mennyi van benne.

Mert ha tudod hoyg húú már 20.000ft van ott, és épp jön egy csekk 18.000ft-ról akkor hajlamos leszek feltörni és kivenni a pénzt, míg ha nem tudod mennyi van benne, akkor nem töröd fel, mert nem tudod.hogy megéri-e tönkre tenni a gyűjtő munkádat miközben nem is biztos hogy a csekkre elég.

Nekem 80.000 sikerült így egy év alatt eltenni.

2011. okt. 24. 08:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Ügyes voltál.Majd beszerzek én is egy perselyt,amit nem tudok kinyitni,mert másképp nem megy!
2011. okt. 24. 08:54
 7/13 anonim ***** válasza:

Nálunk 5 gyerek van. A férjem minden hónapban kap 12000 Ft kajajegyet. Januártól júniusig a nyaralásra teszem el, összejön 70000 Ft. Sátorozni járunk, 1 hétre kijön a szállás 10000Ft-ból, vagy egy barátunk nyaralóját kapjuk kölcsön 1 hétre. Ez is kb 10000-et visz el, mert a rezsit ki kell fizetni, és illik valami kis hálaajándékot venni. Az egész heti kaját, pizzázást, fagyizást a kajajegyből finanszírozom, nagy lábon tudunk élni belőle. Ehhez már csak az üzemanyagköltség jön.

Aztán júliustól decemberig Karácsonyra rakom el a kajajegyet. Decemberben plusz 20000-es jegyet is kap. Ebből megvan a több napos ünnepi menü, és jó néhány ajándék is.

2011. okt. 24. 09:18
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is úgy szoktam, hogy naponta egy 200 ft-ost bedobok egy perselybe, csak az a lényeg felejtsd el azokat a apró pénzeket, vedd úgy mintha a bankba lekötötted volna, és még nem járt le a lekötési ideje.
2011. okt. 24. 09:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Én is a 200 ftost teszem el.Én karácsony előtt szoktam beváltani,tavaly több,mint 60000 ft lett belőle.Idén már 1x hozzá kellett nyúlnom-akkor 25000 ft-nyi volt-de már megint szépen gyűlik.
2011. okt. 24. 09:39
 10/13 A kérdező kommentje:

Ti milyen ügyesen kitartóan tudtok sporólni?

Nekümk valahogy minden pénzt elvisz az étel.

De majd valamit én is kiokoskodok.

Minden jót és további szép napot!

2011. okt. 24. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!