Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sikerül elnyomni ezt az érzést?

Sikerül elnyomni ezt az érzést?

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy már van kettő gyermekem. Nekik kényelmesen elő tudunk teremteni mindent,ahhoz,hogy boldogok legyenek. De tudom,hogy annyira nem állunk jól,hogy legyen egy harmadik baba is. Én is nagyon türelmetlen vagyok,sokszor kiabálok velük,ami nagyon bánt,de ha leszáll a lila köd,kieresztem a hangom. Ha lenne egy harmadik,szerintem még rosszabb lenne. A férjem is rengeteget dolgozik,szinte látástól vakulásig. Szóval minden az ellen szól,hogy legyen még egy baba,de az érzést nem igazán tudom elfojtani,hogy ismét átéljem a várandóságot,kisbaba közelségét. Biztos nem lesz baba,de jó lenne tippeket kapni,hogy ha másnál volt már így,az hogyan nyomta el? Sikerült-e elnyomni?
2011. okt. 20. 14:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mintha csak én írtam volna :)

Kényelmesen vagyunk pont, nem éhezünk, de azért nem is vagyunk nagyon eleresztve, érzemileg mindketten készek vagyunk egy 3. babára, de sajnos úgy tűnik mégsem lesz.

Sok a gond ezzel a kettő kisördöggel is, minőségi időtöltésnek így is gyakran a határán vagyunk, unom a kajakiköpködést, a finnyáskodást, hogy mindenért könyörögni kell. Hamar elveszítem a türelmem és igen- bár rettenetesen hangzik - nagyon sokszor a hátam közepére kívánom, hogy velük játszam.

Iszonyatosan vágyom a terhességre, a babázásra, az újszülött kis törékenységére, köldökcsonkra, nyakigfosra, mindenre, nem beszélve a szoptatásról.

Egyszerűen beledilizek, beleőrülök abba a gondolatba, hogy ezeket nem élhetem át többé :((((((

Mentségemre legyen mondva, az én kisebbikem még csak 13 hónapos, a szoptatást is csak nemrég hagytam abba, így még a hormonok sem ürültek.

Remélem ez változni fog, mert azt hiszem pszichológus lesz végül belőle.

2011. okt. 25. 22:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Én nagyon sokáig így voltam, itt is tettem fel kérdést ezügyben, mert már kezdtem begolyózni, hogy többször nem élhetem át aa terhességet, szülést és a pici babázást. Aztán telt múlt az idő, a kisebbik nőtt...és amikor már nála is elkezdődött a hisztis, dacos korszak, a baba utáni vágyam valahogy eltűnt, megszűnt.

Most 22 hónapos a kisebbik, de valahogy nem vágyok még egy babára, hozzáteszem, jelen pillanatban. Merthát pár év múlva ki tudja, milyen lesz a hozzáállásom:)

De most tuti nem!

És sosem hittem volna, hogy ezt sikerül megélnem. Mondom, én már szinte begolyóztam, hogy nem lesz több baba. Picit depis lettem emiatt, sokat fogytam, nagyon megviselt. Aztán mégis szinte egyik napról a másikra eltűnt a baba utáni vágyam.

Én is olyan vagyok, mint te. Ha leszáll a lila köd... na, ebbe a környezetbe most még a 2 gyerek is sok, nemhogy még egy pici baba...

2011. okt. 25. 22:14
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ilyen őszintén leírtátok ezeket a dolgokat! Nagyon remélem,az idő mindent megold. Ez olyan,mintha a meg nem fogant és meg nem szült babákat gyászolnánk! Ilyenkor kívánom,és örülök az öregedésnek.
2011. okt. 25. 22:27
 14/14 anonim ***** válasza:

..én lennék az, aki bevállalta, mert annyira akarta/akarja..

Még nem tudom, hogy lesz idővel, energiával, türelemmel, de valahogy majd csak megoldódnak a dolgok.

Ami biztos, hogy néha már most szomorkodom azon, hogy BIZTOSAN ez az utolsó terhességem (a korom miatt, a császárok miatt), az utolsó babaillat, az utolsó szoptatás.

Szóval, kedves kérdező!

Ennek az érzésnek nincs vége. Ha bevállalod a harmadikat, pár év/hónap múlva újra hiányozni fog a terhesség, a szülés, a környezet figyelme.. :-)

Egyszerűen, mert terhesnek lenni jó! Mégsem szülünk a végtelenségig.

Gondolj erre, hátha segít! :-)

2011. okt. 26. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!