Bölcsiben kérhetnek jövedelemigazolást? Milyen alapon teszik ezt?
szia
jövedelem igazolást nem kérhetnek, csak abban az esetben, ha jogosult vagy csökkentett napi díjra. Ha ilyet kértél, igazolnod kell mennyi a család jövedelme.
Egyébként, csak olyan igazolást kérhetnek, amiben az áll, h dolgozol és munkaviszonyod van, és nem állsz felmondás alatt.
Elvileg nem kérhetnek. Gyakorlatilag azonban annyira kevés hely van a bölcsikben, hogy muszáj valahogy rangsorolniuk, és minél rosszabb helyzetben van egy család, annál valószínűbb, hogy felveszik a gyereket.
Nálunk is kérnek nem csak jövedelemigazolást, hanem kimutatást arról is, van-e autónk, hitelünk, hányan lakunk hány négyzteméteren stb. Nem tehetnék, de iszonyatos a túljelentkezés, muszáj valahogy felmérniük, kinél létkérdés a bölcsi.
Köszönöm mindenkinek!
Ma rájöttem, hogy ezt ahhoz kérik, hogy külön támogatásban részesülhessen, aki rászorul. Csak rá volt írva ez is arra a nyomtatványra, amin rajta voltak a szükséges papírok... Bár anyagilag nem vagyunk kicsit sem eleresztve (épp emiatt kell a bölcsi hogy én is dolgozzak), a kislányom allergiája miatt én viszem neki az ennivalót, így nincs mit csökkenteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!