Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mamánál elkanászodott a...

A mamánál elkanászodott a lányom, most kínlódunk, tanácsot kérhetnék?

Figyelt kérdés
Vidékre kellett temetésre mennem (az ország másik felébe), így lányom 3 napra elvitték anyósomék. Sosem volt ennyi időt tőlem távol. Amikor érte mentem egyszerűen nem ismertem rá! Rettenetesen hisztis, akaratos lett, nem fogad szót nekem, balhézik minden miatt. Anyósom issza a szavait, és mindent megengedett neki. Még ennél is nagyobb gondom lett a szobatisztaságra szoktatás terén. 2,5 éves, eddig túl nagy hajlandóságot nem mutatott a bilizés terén. Ráült, néha belepisilt, ennyi. Nem erőltettem soha. Erre anyósom egyfolytában bugyiba meg csupaszon járatta náluk, hogy majd ő rászoktatja a bilire. Amikor én megérkeztem, akkor állítása szerint 1-2 baleset előfordult, de belepisilt, kakált a bilibe, és reggelre a pelusa is száraz maradt. Na ez a pont az, amit nem hiszek el! Amikor megérkeztem, akkor mindenhová pisilt, csak a bilibe nem, és egy cseppnyi hajlandóságot sem láttam arra, hogy ő akarna bilizni. Hazajöttünk, kitettem a bilit, de egyszer nem volt hajlandó belepisilni, de még rá sem ülni, kerüli nagy ívben. Attól tartok, hogy anyósom ráerőltette, mert mindig azzal cseszeget, hogy már rég le kellett volna szoknia a pelusról. Persze tagad mindent, ő nem erőltetett semmit, csakhogy most meg annyira sem hajlandó a bilizés terén a lányom, mint ezelőtt. A viselkedése is felettébb agresszív és hirtelen lett. Attól félek, hogy ez a 3 nap távollét nagyon rányomta a lányommal való kapcsolatomra, a fejlődésére és a viselkedésére a bélyeget. Hasonló cipőben valaki? Mit tehetek így? Próbálkozzak tovább a bilivel? Anyósom azóta is folyton hív, hogy na, ugye bilizik, mert a mama megtanította erre..Hmm!
2011. szept. 4. 16:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Édesgesd magadhoz a gyereket, vmi izgalmas programmal, közös élménnyel újra a saját oldaladra állíthatod.

Kicsit felejtsd el a bili témát, a 3 napos hiányotok miatt most dacból nem fogja azt csinálni amit szeretnél.

Türelem kell hozzá, esetleg kiránduljataok valahol cukrászdába mehetnétek. Ismét imádni fog és pár nap múlva már azt csinálja amit mondasz neki. Fő a kedvesség.

A mamák egyébként akkor simogatják meg a buksit, amikor fenékre verés járna és akkor vernek a fenékre, amikor nincs is valódi ok rá.

2011. szept. 4. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Őszintén, anyukám is katasztrófa! Szívem szereint egy napra sem bíznám rá a kisfiamat, még nem is bíztam. De amikor együtt vagyunk, sokszor égnek áll a hajam, amiket mond és csinál a kisfiammal, aki most volt 19 hós.

Ja, idő kell szerintem is a kislányodnak, hogy feledje azokat a napokat. Eseménydús programokat szervezz neki és legyél vele türelmes és a mamát kicsit kerüljétek, hátha halványul annak a 3 napnak az emléke. A bilit ne is említsd neki, talán a mama tényleg erőltette neki. Legalábbis nálunk, ha valamit nem akar, akkor semmiképp sem lehet rávenni.

2011. szept. 4. 17:02
 3/4 anonim ***** válasza:
Én már hozzászoktam!!Te is hozzá fogsz.Én azt szoktam mondani hogy a mamánál egy hétvégét én 1 hétig javítok.Először én is mérgelődtem rajta, de már kezdem megszokni.Szeret ott lenni agyerek, pont azért mert a a mamaák isszák minden kérésüket.:-)Ezért vannak.Mi meg a javításért.Mi is ezt fogjuk csinálni.
2011. szept. 4. 19:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó vok: A bilizés nálunk is a mamánál jobban ment.Veled tudja hogy próbálkozni lehet.Ne csinálj belőle ügyet.Próbálkozz ajándékozással.Ha pisilsz kapsz vmit...Gyorsan rákap.
2011. szept. 4. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!