Lehetseges hogy feltekeny 2,5 eves lanyom?
A helyzet, hogy a lanyom itthon jo gyerek. Sokat foglalkozom vele, mindig egyutt vagyunk. MEgerti ha dolgom van, pl hazimunka stb.
Viszont ha felnottek kozt vagyunk, olyan, mintha szandekosan le akarna minket jaratni.
Ritkan van olyan, hogy tarsasagunk van, mondjuk tegnap este vendeeink voltak.
A lanyom eszmeletlen dolgokat muvelt. A kezem ilyenkor nem engedi el, felmaszik az asztalra, nyugoskodik, mindenfele idetlenseget kell elkepzelni ilyenkor.
Olyan, mintha feltekeny lenne, hogy nem vele foglalkozom.
Neha osszejarok 1-2 gyerekes baratnommel, es ugyanez a helyzet. Fogja a kezem es nem engedi, hogy akar 5 percet is leuljek beszelgetni, o meg jatszana a gyerekekkel.
Mit tehetnek? Nagyon elkeseredtem.
Jovoheten ferjem fonoke es csaladja jon hozzank. Mar elore felek!
Enyém is ezt csinálja.
Például teljesen normálisan játszik, elkezdek telefonálni, ő meg megőrül, ordít, visít, alig hallom, amit mondanak nekem. Ha gyerek van itt, azzal eljátszik szerencsére, de ha csak felnőtt vendégünk van, akkor lóg rajtam, ugrál, kiabál, mondja, hogy anyaaaaaaaaaaa menjünk leeeeeeee légyszi (hát ez tök kínos).
Tuti féltékenység :(
Szerintem ez teljesen normális.
Nem viszed társaságba, nincs kistestvére. Megszokta, hogy minden körülötte forog.
Ha nincs így, akkor feltűnő viselkedéssel "jelzi", hogy valami nincs rendben...
Probalom tarsasagba vinni, jatszohazak, parkok stb. Csak velem akar jatszani, engem huzigal jobbra balra.
Mit tehetnek ez ellen?
Próbálj vendégeket hívni magatokhoz. (Gyerekeseket) Azt teljesen más az ő szemszögéből, hogy Te viszed máshová, mint az, hogy az "ő felségterületére jönnek az idegenek".
Az, hogy nem játszik másokkal együtt egyelőre normális, 3 éves korig kb. ez a természetes. Viszont egyedül meg kellene tanulnia játszani, mert az fontos az ő korában már. ebben nem nagyon tudok tanácsot adni, hogy ekkora korban ezt hogy lehet elkezdeni, mert én a gyerekeimet egészen pici korban már hagytam egyedül is hosszabb-rövidebb időre, így ez nálunk természetesen kialakult.
De! Több gyerekem van nekem is, és látom, hogy nem csak a nevelésen múlik ez, mert vannak ragaszkodóbb típusú kicsik, akiknek fontosabb a folyamatos együttlét, és van, aki jobban elvan magában. Szóval ne szomorkodj! Kis lépésekben kell haladni, és apró célokat kitűzni. Először 5-majd 10 percet foglalatoskodjon egyedül.
A jövő heti látogatásig már nem nagyon lehet mit tenni, mert közel van. Esetleg ha nagyon feszélyez, nem tudod nagyinak leadni aznapra? Ha ez nem megy, akkor férjed finoman közölheti a főnökével előzetesen, hogy a kicsitek nincs vendégséghez szokva, és szereti felhívni magára a figyelmet, ha vendégek vannak. Így legalább nem éri meglepetésként őket.
második
Azért, mert azt írja, ritkán van társaságuk és csak néha jár össze másokkal. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy havonta egy-kétszer, ami kevéske.
De ezt sem bántásból írtam, hanem azért, mert ez része volt Kérdező kérdésének.
(Azt is kifejtettem, hogy van ilyen típusú gyerek, tehát nem minden azon múlik, hányszor és hova viszi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!