Hogyan derült ki hogy autista a gyermeked? Mik voltak a jelek?
Nekem 2 éves elmúlt a kisfiam. Bölcsibe jár, ahol szóltak, hogy inkább magában játszik, és nem a többiekkel. Még nem beszél, pár szó az amit mondd, viszont mindent megért. Itthon is szeret egyedül játszani, bár azért én sokat leülök mellé,é hív is hogy menjek hozzá, és együtt építőkockázunk stb...
Nagyon csendes egy természet, bár az apukája is ilyen. Nem rosszalkodik, néha azt kívánom, ne lenne ennyire túl jó.
Nem mindíg fejezi ki magát. Ha megkérdezem pl. kérsz egy rudit, akkor odamegy a hűtőhöz, ezzel jelzi hogy kér. De most nagyon aggódom!!!!!!!!
Bp-en a Delej utcában működik az Autisa Kutató csoport. Ők pontos diagnózist tudnak felállítani. Autistákra jellemző a szemkontaktus hiánya.Szociális kapcsolatok beszűkülése azt eredményezi hogy nem igényli azt , hogy ott légy mellette mikor játszik, van úgy hogy elutasít, ha valami nem teszik neki. Dühroham is felléphet amit nehéz megfékezni.
Szerintem előre ne aggodalmaskodj! bízd szakemberre a diagnózis felállítását.
Bár nem vagyok gyógypedagógus, de mellettük dolgozom, így icipicit rálátok. Egy fia autisztikus tünetet nem írtál le, nem is értem mi az ami alapján ez felmerült benned!
2 évesen a gyerekek nem szoktak együtt játszani, max kakasoskodnak egymással, enyém, neked adom, elveszem stb, de nem játszanak együtt. Beszélni pedig még ráér. Esküszöm nem értem mi bajod van ezzel a gyerekkel.
csak ezek alapján, amiket leírtál, a kisfiad nem autista.
ha CSAK ezek a tünetek.
Mi is most kezdtük az ovit, elmúlt 3 éves és mondták az óvónők, hogy ne várjam, hogy együtt fog játszani más gyerekekkel, mert ez még csak most kezd kialakulni.
Egyébként azon röhögtem, hogy minden 10. kérdés vagy az, hogy "nem hajlandó a gyerekem egyedül játszani, mit csináljak vele?" vagy az , hogy "egyedül játszik a gyerekem, nem autista?"
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
Tegnap beszéltem a doktornővel, és ő ébresztette fel bennem ezt a gyanakvást. Majd elküld neurológiai vizsgálatra, mert aggasztja, hogy nem játszik a többiekkel a bölcsiben, inkább csak magában.
Viszont az én kisfiam sokat mosolyog, nem őrjöng, nincsenek mozgások amiket állandóan csinálna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!