Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire beszedtema az oviban...

Mennyire beszedtema az oviban a szex? Marmint a gyerekek egymas között.

Figyelt kérdés
Azert kerdezem, mert a kisfiam (közel hat eves) egyre intenzivebben erdeklödik a tema irant, es egy-egy szavabol, reakciojabol ugy hiszem, hogy mar az oviban a tarsaitol hallott ezt-azt... Nem tudom, hogy kene rakerdeznem, hogy inditsam a beszelgetest, hogyan merjem fel, hogy mit "tud", mit "gondol", stb. Ti hogyan oldjatok /oldanatok ezt meg?
2009. ápr. 27. 12:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az en hateves fiam azt kerdezte meg tegnap, miert nem szabad a testvereknek egymasba szeretniuk es osszehazasodniuk (neki nincs testvere). Oszinten elmondtam neki az okat. Sok mindent kerdezett mar a szexrol, en mindig, mindent nyiltan elmondok neki.
2009. ápr. 27. 12:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Szia,

en is egy nyitott anyuka vagyok, es maximalisan öszinteseg parti, csak nem tudom, hogy hogyan merjem fel a "terepet". Mi van, ha olyan kerdest teszek fel, amivel "lavinat" inditok el .... De azert köszönöm a valaszodat, aranyos vagy. :)

2009. ápr. 27. 12:28
 3/4 anonim ***** válasza:
76%
beszédtéma a szex,főleg,ha valamelyik gyerek elvált szüleinek új kapcsolata lesz,látják a csókot,esetleg lebuknak a gyerkőcök előtt a szülők vagy ugye nézik ugyanúgy az esti filmeket,és mivel a 6 évesek már nem "hülyék",így látják,hogy a nénik és bácsik valami furát csinálnak. Ez hatással van rájuk és másnap eljátsszák az oviban. szerintem ha utal rá,akkor kérdezgesd,hogy mit tud,mi az,hogy történik,mikor stb. és terelgesd,hogy megfelelő értékek alakuljanak ki mellette. Teljesen normális,hogy érdeklődnek a szex iránt,persze nem kell rögtön mindent elmondani.
2009. ápr. 27. 12:35
 4/4 anonim válasza:
Amikor az én kisfiam ilyesmit kérdezett, arra hivatkoztam, hogy Ő ugyan nagyon okos, de még túl pici ahhoz, hogy ilyesmivel foglalkozzon, de megigértem Neki, hogy ha már nagyobb lesz, el fogom magyarázni Neki. Vissza-vissza tért ugyan, de megelégedett azzal a válasszal is, hogy én más kicsit öreg vagyok és nehezen tudom elmagyarázni, de megkérdezek valamilyen okos bácsit, hogy hogyan tudnám elmagyarázni, hogy Ő is megértse. Kisiskolás korában a kisdobos tábor úgyis megoldotta a szexuális felvilágosítást. Egy-két tárgyi tévedését korrekt módon javítottam, de akkor már sejtette, hogy annak bizonyos testi fejlettségi előfeltételei is vannak. Azután normális apuka lett belőle.
2009. ápr. 27. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!