Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mandulaműtét után mennyi...

Mandulaműtét után mennyi ideig nem mehetnek oviba a gyerekek?

Figyelt kérdés
2011. szept. 27. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Unokaöcsémnél úgy volt hogy miután kivették neki 2-3 nap után hazaküldték, de még másfél hétig nem engedték oviba.
2011. szept. 27. 10:16
 2/6 A kérdező kommentje:

2-3 nap a bentlét :-O ???

Akkor én valamit félreértettem...azt hittem max egyet kell bentaludni,ezen csodálkoztam is,mivel hiperaktív a kisfiam és jobb lenne szerintem neki ha közelben a segítség ha valami baj lesz,azért ha kiabál,vagy ugrál,szaladgál,igyekszem visszatartani a veszélyes dolgoktól majd,de ez az ő esetében nem könnyű.

2011. szept. 27. 10:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Másnap hazaengedik ha nincs gond.
2011. szept. 27. 10:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Ritka pánikolós anyuka vagyok,ez amiatt is van,hogy tartós beteg a kisfiam,ezért akarják kivenni a manduláját,autoimmun betegsége van,izületi gyulladással,folymatosan visszatérő lázas,aftás epizódokkal.

Félek tőle,hogy nehogy valamilyen komplikáció legyen,csak jövő hónap 20.-án lesz a műtét és már most nem jár oviba,mert csúnyán köhög,náthás,úgy beszéltük meg a háziorvossal,hogy mivel 2 hét antibiotimummentesség kell,már ne járassam addig oviba,szerencsénk lesz,ha addig egyáltalán helyrejön ebből a megfázásból,nagyobb szövődmény nélkül (tüdőgyulladása is volt már) .

Úgy túl lennék már rajta...:-(

2011. szept. 27. 10:32
 5/6 anonim ***** válasza:
orr- avagy garatmanduláról beszélünk? Mert nem mindegy. Az 1 éjszakás bentlét orrmandulaműtétre vonatkozik, sőt van, hogy ott sem kell aludni (nálunk így volt 1.sz Gyermekklinika Bp.). A konkrét kérdésedre nem tudom a választ, mert az én lányom július elején műtötték, utána már nem vittük vissza az oviba. De én egyébként úgy gondolom orrmandulaműtét esetén 2 hét az, amíg figyelni kell rájuk (ne ugráljanak stb.), tehát szerintem ha nincs szövődmény és semmi, akkor 2 hét után lehet már vinni. Garatmandula műtét komolyabb műtét, ott indokolt a többi napi ottlét a kórházban és gondolom tovább nem mehet oviba.
2011. szept. 27. 11:58
 6/6 anonim ***** válasza:

3 hete vették ki a garatmanduláját. Másnap reggel jöttünk haza.

De azért én bízom benne, hogy olyan kisgyereket, akinek ennyi baja van, nem zavarják haza felelőtlenül. Nem csodálom, hogy aggódsz, de hidd el semmi gond nem lesz. Csak addig bírjátok ki, aztán lehet minden jobbra fordul.

2011. szept. 27. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!