Mit tegyek, hogy ne boruljak ki ennyire gyermekem minden egyes hisztijénél?
Figyelt kérdés
20 hónapos kislányomnál minden napos dolog már a hiszti, én pedig teljesen kiborulok minden alkalommal.Iszonyú belső feszültséget érzek utána akár órákig, gyakran sírva fakadok, ideges és ingerlékeny leszek.Mondogatom magamban, hogy hamarosan elmúlik ez az időszak, könnyebb lesz majd, de nem segít.Mit tehetnék, hogy jobban kezeljem?2011. szept. 26. 12:41
1/11 anonim válasza:
Magne b6 femina. Emellett heti pár óra csak magaddal, vagy a pároddal. Hidd el, sokat fog javulni a hozzáállásod.
2/11 anonim válasza:
az én fiam 21 hónapos,pont ezen gondolkodtam én is.sajnos én nem tudom megoldani,hogy hetente pár órát csak magammal foglalkozzam.
3/11 anonim válasza:
A Magen B6 femina inkább a pms tüneteire való, siam mgane B6-ot szedj
4/11 A kérdező kommentje:
Köszi Mindegyőtöknek!Magne b6 jó ötlet, azt szedni fogom, hát a kikapcsolódást nem tudom megoldani,eddig még egyszer sem voltam el sehol a lányom nélkül,pedig gyakran álmodozok róla:)
2011. szept. 26. 12:54
5/11 anonim válasza:
Az én lányom már 4 éves, és olykor velem is megesik. Most lehet, hogy hülyeség, de arra szoktam gondolni, milyen kis védtelen volt, amikor született, milyen szerencsés vagyok, hogy egészséges, vagy hogy én az vagyok (fél kézzel pl. sokkal nehezebb lenne), és hogy milyen nehezen vártam, hogy megszülessen.
Amúgy érdekes, de egy nurofen vagy panadol után valahogy megnyugszom...
6/11 anonim válasza:
Kiborulós anyukának hisztikézős a kislánya. No, ha magadat sikerül megnevelned utána sikerülni fog a kislányodat is.Önfegyelem, önuralom és minden helyzetet higgadtan kezelni, mert hogy bírná már a kislány az indulatait uralni, ha anyuka sem tudja. Türelem, és nem felemelni a hangot, és nem fenyegetőzni, főleg nem olyasmivel, hogy nem foglak szeretni, meg, ha ilyen vagy itt hagylak, világgá megyek, stb. Te felnőtt vagy, és anya, neked tudnod kell az ingerlékenységedet és a feszültségedet kiborulás nélkül is levezetni. Relax!
7/11 anonim válasza:
kedves utolsó!oké,hogy relax,meg türelem,meg ne boruljunk ki.de mikor a fiam már 3. napja minden hülyeségért üvölt,nem lehet nyugodt szóval semmire rábírni,az én birkatürelmemnek is végeszakad.lehetek én is fáradtabb,fájhat valamim,ami miatt nehezen viselem a napot.
8/11 A kérdező kommentje:
Addig nekem sem kellett magamat megnevelnem, míg csak nyüszörgések voltak.De olyan időszakot élünk meg, amikor egy orrfujás is óriási hisztibe torkollik...Tudom, hogy én az átlagnál nehezebben viselem a kirohanásokat(ezért is tettem fel a kérdést), de sajnos a kislányom is a nehezebb természetűek táborát gyarapítja.Lehet, hogy nálunk hamar véget fog érni ez a korszak, de addig is túl kell élni valahogy...
2011. szept. 26. 13:22
9/11 anonim válasza:
én tudom, hogy ez nem segít, de az én fiam nem nagyon hisztizik. Ha mégis, akkor vagy elterelem a gondolatait, vagy egyszerűen letojom és kimegyek a szobából. Kár magadért, hogy ekkor dolgot csinálsz belőle. Gondolj arra, hogy csak magadnak ártasz vele, ha kiborulsz. Hagyd, hadd bömböljön (bár nem tudom, milyen helyzetekben jön elő a hiszti). Egy síma orrfújásnál vagy lefogod és megtakarítod az orrát, vagy hagyd a csudába míg megnyugszik és akkor próbáld újra. Gondolj arra, hogy te vagy a nagyobb, bármit is csinál, úgyis az lesz, amit TE akarsz.
10/11 anonim válasza:
Hát valami gyógymód nekem is jól jönne! Az baj, hogy nem tudsz kicsit kikapcsolódni, nem használ, hogy csak vágyódsz rá! Miért nem tudsz elmenni a pároddal valahová? Ha hisztizik a kislányod, akkor hagyd figyelmen kívül teljesen. Még mondhatod is hozzá, hogy hol a ..... ? A nevével természetesen. Ranschburg Jenő is ezt ajánlotta hisztikezelésre. Ha érzed, hogy borul a bili, próbáld meg lefoglalni magad valamivel, mosogass el, teregess ki stb. Ha lehiggadt a kislányod, akkor hívd oda magadhoz és magyarázd el neki, hogy ez nem volt jó dolog, amit csinált. Én most szankciókhoz folyamodtam a 3,5 éves lányomnál, ha hisztizik, akkor nem kap túró rudit aznap vagy másnap. Sajnos én is nagyon nehezen bírom, borzasztó nehéz. :( Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!