Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig aludt éjjeli lámpa...

Meddig aludt éjjeli lámpa fényénél a gyermeked? (pl. sólámpa)

Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 22:55
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Nem kell szerintem siettetned semmit,eltérő ritmusban érnek meg a gyerekek egy-egy feladatra!

A fiam mikor első osztályba ment,akkor aludt különszobába,éjjeli fény mellet.Igaz,hogy néha éjjel "arra járt",és ha már ott volt,hát mellénk feküdt,de kb. két hónap múlva már éjjel sem jött be.

És hogy a kérdésedre válaszoljak,most kezdte a 3.osztályt,és most érett meg rá,hogy már ő maga mondja:"Anya,nem kell nekem a fény,én már nagy vagyok!"

Remélem tudtam segíteni!

Ti hogy álltok?

:-)

2011. szept. 20. 23:46
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
két éves a fiam,sólámpa fényénél alszik.egyelőre így is marad.ő elaludna nélküle is,de én akkor nem látom éjjel,ha benézek úton a wc-re,hogy minden ok -e
2011. szept. 21. 06:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Semeddig. Ha valamiért mennem kellett hozzá, akkor felkapcsoltam nála. Egyébként első perctől kezdve lekapcsoltam a villanyt, és sötétben aludt.

Nem egy, nem kettő alváskutatás bizonyítja: sötétben lehet jól pihenni. Az agyban megfelelő mennyiségű melatonin csak sötétben tud termelődni, a melatonin pedig a pihenéshez, teljes kikapcsoláshoz és a megfelelő fejlődéshez kell.

2011. szept. 21. 08:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Az enyém még csak két éves lesz, de a kislámpánál olvasom el neki a mesét, majd kimegyek és 9, fél 10 körül megyek be lekapcsolni, addigra alszik. Nem szokott felébredni.
2011. szept. 21. 08:32
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

én is úgy vagyok, mint a második válaszoló.

amúgy 15 hónapos a kislányom, de körül van rakva a lámpa párnákkal, kb. felére visszaveszi a fényt.

remélem nem csinálok rosszat a fénnyel.

2011. szept. 21. 09:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Kettő dolgot szereznék mondani. Az egyik: még az anyósommal történt meg,mikor a sógorom volt baba. Lámpafénynél aludt el,de hogy ne legyen erős a fény letakarta ronggyal. A baba sírása ébresztette fel,mert felgyulladt a rongy. Erre figyelj oda utolsó.Ez csak jó tanács,kérlek ne érezd úgy hogy kioktatlak,csak történt ebből már baleset. De biztos vagyok benne,hogy nagyon figyelsz. Bocs az offért.

A második:mi úgy oldottuk meg az éjszakai fényt,hogy vettünk egy teknősbékát ami csillagokat vetít a falra. kb. 1 óra múlva lekapcsol magától. led égős,így rengeteget lehet vele spórolni. húsvét óta van meg,de még nem kellet elemet cserélni.

2011. szept. 21. 10:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi most vettem észre,hogy a kérdező írta a párnát nem válaszoló. BOCSI
2011. szept. 21. 10:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Nálunk még mindig van éjszakai fény. Sokszor ébred és ha felkapcsolnám a villanyt, már nem tudnám visszaaltatni. Az éjszakai fény nem erős, szinte csak a körvonalait látom a gyerkőcnek, de megnyugtat, hogy látom és nem kell felkapcsoni a lámpát. Meg ő is néha átjön éjjel és jobb ha mondjuk nem meg neki a szekrény sarkának vagy az üvegajtónak a teljes sötétben.

Ja egyébként 3,5 éves.

2011. szept. 21. 10:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 3 éves múlt.Ő csak kislámpával szeret aludni,én próbálom erről leszoktatni,de nem megy.Viszont ő egyedül megy éjjel wc-re,és nem éri fel a kapcsolót.Hogy lehetne megoldani,hogy kitaláljon,ha nem ég a kislámpa?
2011. szept. 21. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!