Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rá szabad ütni a gyerek...

Rá szabad ütni a gyerek kezére? Ha pl. kiszalad az útra, vagy kirángatja az éjjeli lámpa vezetékét.

Figyelt kérdés

20 hónapos gyerekről van szó.

Köszi, előre is a válaszokat.

2009. márc. 22. 20:04
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
nem. Te figyelj jobban oda a gyerekre.
2009. márc. 22. 20:12
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

Szia!

Szerintem ha a saját testi épségét, egészségét veszélyeztetné, akkor nyugodtan! Nem azt mondom, hogy agyba-főbe kell verni, de inkább Ő sírjon egy kicsit, mert rávertél a kezére, mint Te, ha elüti az autó. Én is kaptam, mikor kicsi voltam, és nem haltam bele. De ha elütöttek volna, lehet, most nem irnék (akár hülyeséget is, ha valaki úgy gondolja)

2009. márc. 22. 20:24
 3/9 anonim ***** válasza:
97%
Ezt mindenki maga dönti el szerintem,ráüt vagy nem. Amugy meg semmi baja nem lesz tőle.
2009. márc. 22. 20:27
 4/9 anonim ***** válasza:
97%
Én nagyon-nagyon ritkán, de előfordul, hogy rácsapok a kezére, vagy a fenekére. De tényleg csak akkor, ha egyáltalán nem hallgat rám, és veszélyes, amit csinálni akar. Egyetértek azzal, hogy inkább ő sírjon 5 percig, minthogy te gyászold egy életen át.
2009. márc. 22. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:
98%
Olyan egyszerűen nincs hogy egy gyerekre minden pillanatban figyelj, ez képtelenség mert akkor nem lenne ebéd, tiszta ruha ...stb, de még csak ez sem kell, csak 1 másodpercre elfordulok és pont abban a pillanatban történik valami. Néha muszáj ráütni a kezére, hangsúlyozom néha amikor a szó már nem használ. Nálunk az üvegajtó csapkodása a gyenge pont.
2009. márc. 22. 22:57
 6/9 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem is lehet,persze érezni fogod,mekkorát,nálunk egyszer-egyszer előfordul,amikor már nagyon muszáj,de sosem sír miatta,hanem rám néz a nagy szemeivel,megszakad a szívem,de az ő érdeke,és a nevelést el kell kezdeni valamikor,és bizony a szó nem mindig elég.Ha egy kicsit rácsapsz a kezére,csak épp akkorát,hogy tudja hogy rosszat csinált,abból nem lesz baj.
2009. márc. 23. 04:44
 7/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönök minden választ.

Nekem a gyermekorvosunk mondta, hogy csapjak rá a kezére ha olyan dolgot művel ami az életére veszélyes lehet.

2009. márc. 23. 07:53
 8/9 anonim ***** válasza:
44%
Én nem ütöttem/fogok ráütni.Egész egyszerűen azért,mert én ezzel nem értek egyet.Én állandóan mondom,ismételem,h mit szabad és mit nem,mint a papagáj...de hát nem vagyunk egyformák.Mindenki a vérmérséklete és belátása szerint döntse el,h ráüt,avagy sem.2 gyerekes anyuka
2009. márc. 23. 16:13
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Én is szoktam néha, ha olyanhoz nyúl, amiről tudja hogy nem szabad és veszélyes. Pl a konyhaasztalon már nem tudok semmit olyan messzire tenni, hogy ne érje el. Volt ott egy váza, virággal. Persze neki azért kellett nyúlkálnia. Szászor rászóltam, hogy nem szabad, el is vittem onnan, de hát közben főztem az ebédet, szóval nem tudtam minden percben azt nézni, hogy mit csinál. És tudta hogy nem szabad, mert amikor odanéztem, abbahagyta a nyújtózkodást érte. Aztán egyszer csak hallom, hogy leesik a váza és összetörik. Na akkor pl. rácsaptam a kezére.
2009. márc. 23. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!