Az óvodába lehet vinni fél literes üdítőt a gyermeknek vagy oda van nekik készítve mindig innivaló, esetleg többféle üdítőjük is van?
Nálunk mindig van egy kancsó víz a szekrényen és abból akkor kérnek, amikor akarnak.
Az udvarra, ha meleg van, akkor visznek le ilyen hidegen tartós (csapvízhidegen nem hűtőből) kannát és abból kínálgatják őket, hogy nehogy a nagy futkosásban kiszáradjanak.
Ha szomja a gyerkőc, akkor megissza.
És igaz, hogy én is adok neki üdítőt, itthon (persze főleg gyümölcslé, meg tea formájában), azért itthon is sokat iszik vizet.
Én is jobban szeretem a teát, de ha nincs más és főleg, ha nagyon szomja vagyok akkor a víz a legjobb.
A kérdésre válaszolva: a mi ovinkban lehet bevinni, de azt csak az udvarra szokták kivinni magukkal a gyerekek. A csoportszobában van egy vízadagoló, abból mindenki akkor iszik, amikor csak akar.
Ja igen, kihangsúlyozom, hogy VÍZ adagoló, tehát a reggeli kivételével VIZET isznak a gyerekek, szerintem agyon helyesen!
Sőt, én a kisfiam félliteres palackjába is bubimentes ásványvizet töltök! Gyümölcslevet (100%-ost) reggel és este kap 1-1 dl-t, amikor a Béres-cseppet és a C-vitamint kapja, ezen kívül csak ritkán iszik üdítőt, főleg cukrosat! Ha szomjas, akkor automatikusan vizet kér, mert ezt szokta meg.
Ja és én magammal is ugyanígy csinálom, ugyanis nem vagyok a saját magam ellensége (és a gyerekeimé sem), hogy az üdítőkből literenként 500 felesleges kalóriát vigyek be a szervezetembe, aztán meg panaszkodjak, hogy kövér vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!