Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért engedi az anyukája hogy...

Miért engedi az anyukája hogy az oviba festett körömmel menjen a kisfia?

Figyelt kérdés
2011. szept. 20. 09:11
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%

Rengeteg sötét anya van manapság.

Aztán majd jön a piercing, meg a melír.

Azoknak a gyenge kis körmöknek az a vegyi anyag marha jót tesz.

És az identitás zavarról már nem is beszéljünk.

2011. szept. 22. 20:57
 12/19 anonim ***** válasza:
54%
Amenyiben a többi szülő nem akkad ki rajta látványosan nincs vele baj egyszerüen tetszik neki kiprobálja másnap már mást akkar ha egy kislány kisautot visz baba helyet senki nem borul ki.
2011. szept. 22. 21:24
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Rossz a hasonlat. Nem a játékokról volt szó, hogy ki mit visz be. Ennyi erővel lehetne szoknyában is járatni.

Egyébként ilyen kicsi gyereknek egyik nek sem festeném a körmét.

2011. szept. 23. 09:11
 14/19 anonim ***** válasza:
46%

Rendszeresen festett körömmel megy a kisfiú?

Egyetértek azzal, aki írta, hogy ilyen korban még előfordul, az én fiam is kérte, ha látta, hogy körmöt festek, hogy az övét is – mondjuk én szerencsére szinte láthatatlan színt használok, és csak a kisujját voltam hajlandó kifesteni. :)

Azt gondolom, mindenképp fura, ha valaki rendszeresen festi a gyerek körmét, lánynál is. De pl. nálunk van olyan kislány, aki gyakran magas sarkúban van az oviban (kiscsoportos). Értem én, hogy ő akarja, hogy rajta legyen a kedvenc cipője, számomra az a furcsa, hogy nem gondolják a szülei, hogy ez nem egészséges?

2011. szept. 23. 10:56
 15/19 anonim ***** válasza:
65%
Na és ha egy felnőtt dohányzik, és a gyereknek megtetszik vagyjön egy olyan gondolata, hogy ő is kipróbálná, akkor azt is meg kell engedni? Vagy ha anya húst darabol a nagykéssel, azt is? Meg ha a haját festi, azt is? Most komolyan nem lehet egy gyerekkel megérteni, hogy a felnőttek festik a körmüket, a gyerekek meg nem? Még egy kislánynál egy kifestett kisujj nem gáz, de egy fiúnál visszataszító.
2011. szept. 23. 12:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

a tesómmal néha beöltöztünk mind a ketten nőnek, aztán mind a ketten férfinak, én lány vagyok, ő meg fiú. Akkoriban még ciki volt ilyet az utcán is játszani, ma meg már semmi nem ciki :)

(én a kislányomnak sem festeném a körmét se otthon se sehol) A felnőttek festik, a gyerekek nézik, ennyi. Ebből lesznek a 7 éves cicitartós kislányok melírral a hajukban.

2011. szept. 23. 13:19
 17/19 anonim ***** válasza:
27%

12:27-esre: jajj, ne menjünk már ilyen messzire! Miért ne próbálhatná ki egy gyerek azt, milyen, ha kifestik a körmét (és itt nem arról van szó, hogy folyton festegetik neki, hanem, hogy kipróbálja). Nyilván a szemfestéket már nem keni rá az ember. De azt is megmutatja neki, sőt (atyaég!) én akár még azt is megengedném, hogy a kezére kenjen a rúzsból (ha használnék, haha), mert ezek is érdekes dolgok egy gyereknek. És igen, egy fiúgyereknek is!

Egyébként én azt gondolom, hogy a kislányokat sem kéne festeni (a fenti kipróbáláson túl).

2011. szept. 23. 13:51
 18/19 anonim ***** válasza:
27%

12:27-re még valamit: én a(z elég rossz példaként felhozott) húsdarabolást is megengedem a gyereknek, természetesen ott vagyok mellette, és igenis örülök, ha valamiben segíteni akar. :)

(Dohányozni nyilván sosem engedném, de nehogy már párhuzamot vonjunk a kisfestett kisujjköröm és a cigizés közt!)

2011. szept. 23. 13:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem két fiam van,bár a kicsi még pici,én is festem magam alkalom adtán-gyerek szobán kívül és rendszeresen lakkozom a kezem lábam,de énmindig este csinálom ,mármikor alszanak.Egyszer talán volt,hogy napközben,de mikor kérdeztem megnézi e nem volt hajlandó.Akkor elmagyaráztam mert kérdezte miért csinálom--2.5éves volt,hogy a csajok a nők a nénik a lányok szokták magukat festeni,meg akörüket,meg a hajukat,hogy mutatósabbak legyenek,ez olyan női dolog,de mondtam a fiúk nem.a fiúk is szeretnek jól kinézni,meg ápolják magukat,de ők nem körömlakkoznak,meg festik magukat.Nekik van más hobbyjuk.A motorok,autók stb,hog ykinek milyen szép van.Metr a férfiak és nők ennyivel másabbak.És sztem ezt tök jól megértette és nem is érdekli.Persze a kencéimat ő is végig nézni mindig,hog ymilyen szép színes meg mit hova kell kenni,meg segít fésülködni de ennyiben kimerül.Én betegesnek tartanám kifesteni akezét,sőt nekem is vissza tísztító lenne,sőt azt sem tartom jónak,hogy fülbevalót tesznek kicsiként a fülükbe és sorolhatnám.szval nem vagyunk egyformák,de sztem gyerekként alapozódik meg kiből milyen férfi lesz és miért ne,igen divat mostanában a metroszexuális férfi jellem,lehet pont ezek segítik hozzá őket..nem tartom egészségesnek.Az ékszerek ellen nem vagyok ellen,mert ősidők óta a férfiak kezdték magukat először ékszerezni,majd utána a nők,de kicsiként ez sem feltétlen kell-a füli meg pláne nem.A húsdarabolást én nem engedem,de nagyon sok mindent igen.Pl gombát vághatja agyerek késsel,vagy ő szokott fasírtot golyózni meg panírozni ,sütit keverni,tortát díszíteni és ezt jónak tartom,mert érdekli.És bár az elfogadott a mi kultúránkban a női kiszolgálás főleg otthon,de a híres szakácsok szinte mind férfiak,vagy a fodrászok sorolhatnám...szval azt miért ne.A cigizésről annyit,sztem amit otthon lát azt fogja folytatni!Mi nem dohányzunk,volt idő mikor én is tettem,de rájöttem mennyire káros és sokkal jobban érzem magamat mióta nem,de ez még jóval a gyerekek születése előtt volt és ők már nem ismerik ezt az énemet,de ha megkérdeznék,nem tagadnám,hogy cigiztem,de kihangsúlyoznám,hogy nem véletlenül nem cigizek már és semmi értelme! egy 3és egy egy éves fiú anyukája.
2011. szept. 23. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!