Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5-3 eves gyerek anyukaja...

2,5-3 eves gyerek anyukaja vagy? Akkor a velemenyedet kerem.

Figyelt kérdés

LAnyom lassan 3, oviba nem jar, testvere nincs, rokonok tavol. Ugy ondoltam, h szokja a gyerek tarsasagot meg egy tanito neni jelenletet, beirattam egy heti eggy alkalmas, 50 perces delutani foglalkozasra.

az elso alkalmat vegigulte, tetszett neki. Azota nem hajlando jarni, mert 5-10 perc utan felall, jarkal, hangoskodik stb.

Egyaltalan egy 3 eves veg tud ulni egy 50 perces foglalkozast? A ti gyereketek vegigulne? (a tanitono amugy szuper pedagogus szerintem. Aki azt tanacsolta,h ne vigyem kb egy honapig a lanyomat.)

Tanacsok?

2011. okt. 22. 16:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem véletlenül kezdik 6-7 évesen az iskolát. Ekkorra érnek meg a gyerekek arra, hogy végigüljék a tanórákat. Inkább a játszótér, vagy játszóház. Vagy bölcsi-ovi.
2011. okt. 22. 16:47
 2/20 A kérdező kommentje:
Ez egy jatszohaz szeruseg, gyurmaznak, enekelnek, rajzolnak stb stb
2011. okt. 22. 16:49
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az előző válaszoló is írta: 6-7 évesen képes végigülni egy tanórát a gyerek általában. Előtte tanítani sincs értelme, sőt, többet árt, mint használ!
2011. okt. 22. 16:50
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen alkalmatlan egy 3 éves 50 perc végigülésére...egy extra nyugis gyerek talán, de annak is elkalandozik 15-20 perc utána figyelme (még ha nem is kezd szaladgálni).

Nekem igen élénk 4 éves fiam van, múltkor tesztet végeztek vele (különböző feladatokat kellett megoldjon) és 15 percig bírta! egy perccel se tovább. A lányom 2.5 éves sokkal nyugisabb mint a bátyja de ő se tud hosszasabban koncentrálni egy valamire 10 percnél.

Szerintem valami más foglalkozást kéne találni.

Érdekes amúgy a pedagógus hozzáállása is hogy most ne vidd 1 hónapig...miért utána mi lesz? 3 éves és 1 hós lesz amikor még MINDIG nem lesz alkalmas arra hogy 50 percet üljön. De ezt neki tudnia kellene ha tanult gyermekpszichológiát- pedagógiát, márpedig biztos tanult.

2011. okt. 22. 16:51
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
az utolsó válaszoló vagyok, miért baj az ha feláll mondjuk és mászkálgat majd visszatér a festéshez gyurmázáshoz mondjuk 5-10 perc múlva?
2011. okt. 22. 16:52
 6/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, most látom, hogy írtál. Ha játszóház szerűség, akkor pedig érdekes, hogy egy helyben kell ülniük. Én is vittem már a lányomat játszóházba, ott nem volt baj, ha felálltak a gyerekek, és az sem, ha beszélgetnek közben.
2011. okt. 22. 16:53
 7/20 anonim ***** válasza:
16:53-as vagyok, látom, közben írtak előttem. :D Szóval eredetileg a második vagyok. :D
2011. okt. 22. 16:55
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Ha játszóház szerű akkor én sem értem miért baj ha feláll? Ezt egy pedagógusnak tudnia kellene. Ha úgy gondolja végig kell ülni 50 percet egy ekkora gyereknek hát akkor nekem nem tűnik alkalmasnak erre a feladatra. Vagy ellógta a fejlődéslélektan órákat :S
2011. okt. 22. 16:59
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Már 11 éves anyukája vagyok. De mivel az én gyerekem is volt 3 éves így van tapasztalatom, több is.

Általános iskola 1. osztályában sem tudják végigülni a 6-7 évesek a 45 percet, akkor mit vársz egy kicsi 3 évestől?

Szerintem felesleges olyan foglalkozásra beíratni amin ülni kell és előre meghatározott programok vannak, mert előbb-utóbb unni fogja. És persze hogy a felfedezés hajtja.

Vidd el inkább játszóházba, ahol gyerekek közt van, te is ott lehetsz, de ott szabadon mozog. Nem előre eltervezett. Amihez lesz kedve becsatlakozik, amihez nem, akkor megy tovább.

2011. okt. 22. 17:01
 10/20 anonim ***** válasza:
46%
nem is fog oviba járni?
2011. okt. 22. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!