Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5-3 eves gyerek anyukaja...

2,5-3 eves gyerek anyukaja vagy? Akkor a velemenyedet kerem.

Figyelt kérdés

LAnyom lassan 3, oviba nem jar, testvere nincs, rokonok tavol. Ugy ondoltam, h szokja a gyerek tarsasagot meg egy tanito neni jelenletet, beirattam egy heti eggy alkalmas, 50 perces delutani foglalkozasra.

az elso alkalmat vegigulte, tetszett neki. Azota nem hajlando jarni, mert 5-10 perc utan felall, jarkal, hangoskodik stb.

Egyaltalan egy 3 eves veg tud ulni egy 50 perces foglalkozast? A ti gyereketek vegigulne? (a tanitono amugy szuper pedagogus szerintem. Aki azt tanacsolta,h ne vigyem kb egy honapig a lanyomat.)

Tanacsok?

2011. okt. 22. 16:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Igaz az én kislányom 26 hónapos.mi is járunk foglalkozásra,de mi nem játszóház szerűbe.Hanem fél órás mondókázóba ahol tapsolunk,énekelünk,dobolunk,körbe-körbe járunk.Szerintem ez vagy hasonló lenne neki való.Itt se minden gyerek csinálja amit kellene,de rájuk van hagyva hogy mikor kapcsolódnak be a játékba.50 percet még én is nehezen ülnék végig,nemhogy egy 3 éves.
2011. okt. 22. 17:46
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy hároméves nem tud végigülni egy 50 perces foglalkozást, ez teljesen egyértelmű és nem is várhatja el tőle a tanítónő sem, aki amúgy is hatéves kortól hivatott a gyerekekkel foglalkozni. Egy hónap múlva sem fog végigülni 50 percet, hacsak nem véletlenül úgy tartja az aktuális érdeklődése meg a foglalkozás témája. Persze, hogy föláll s mászkál, még egy kiscsoprtos, jobb helyeken középsős óvodástól sem várják el, hogy ott üljön akár 20 percet is egy olyan tevékenységnél,ami nem érdekli. Tanítőképzőt végeztem én is és 2 év 8 hós a lányom.
2011. okt. 22. 17:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Koszi a velemenyeket!

kb 10-13 gyerek jar egy csoportba, mind 3 ev koruliek. Csak az en gyerekem jarkal, a tobbieke vegiguli. (latom, mivel a szulok figyelhetik a kicsiket egy ablakon keresztul) Ezert is volt a kerdes.

2011. okt. 22. 17:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem inkább az a fura, hogy a többiek végigülik. Voltunk tavasszal bogyóés babócát nézni a moziban, az akkor alig több mint 2 éves lányom azt se bírta végigülni, pedig akkoribanélt-halt a b+b-ért. Még elsőben is felállítja a tanító a gyerekeket a matekóra közepén is körtáncot járni, ha már nem tudnak ülve magmaradni. Ez teljesen tökéletes és így normális.
2011. okt. 22. 17:59
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
én sem értem mért kéne 50 percet végig ülnie??még az elsősöknek se megy,őket is csak 10-15 percig ültetik és tanítják,mert ennyi a maximális befogadó képességük egyszerre.aztán kicsit lazábbra veszik a dolgot.nem értem hova írattad és azt sem,ha ilyen szuper pedagógus miért vár el ilyet,az oviba is max 10 percet vagy kicsivel többet kérnek amig énekelnek,szavalnak,együtt játszanak.Bár a fiam végig ülne 15 20 percet ha közben az amit csinálnak leköti,ha nem,megy és teszi ami érdekli.oviba még nem jár,de szerintem attól jó pedagógus valaki ha le tudja kötni a gyereket,én nem vinném ide a gyerekem az biztos.
2011. okt. 22. 19:23
 16/20 anonim ***** válasza:
52%

Én nem egy hónapi nem vinném, hanem soha többé.

Mert szükség sincs rá.

Másrészt a mi ovink szuperovi és középsős, de inkább nagycsoportosoknak van foglalkozás. Mert azt mondták, hogy a 3 éves kiszámíthatatlan, egyszer végigül 50 percet, utána üvölt 50 percig, aztán csak el van, de nem csinálja amit kérnek. És 6-7 évesen kezdik az iskolát, mert akkora várható el, hogy 45 de inkább 40 percig figyelni tudjon.

A harmadik, ha foglalkozni kell vele, vegyél könyveket és foglalkozz vel te otthon. Ha társaságba akarod, akkor olyan helyre, ahol nincs irányított foglalkozás, viszont egymással szabadon, kötetlenül játszhatnak a gyerekek, mert ez hasznos. Az, hogy látja a Mary is rajzol egy székkel odébb, hát túl sokat nem szocializálódik.

Nem tudom milyen lehet a többi 3 éves, de nem egy életrevaló, inkább az a típus, anyu leülteti a sarokba és 5 évesen is megkérdezi kimehetek pisilni. Mondjuk egyszer egy ilyen hülyegyereknek mondtam, nem természetesen nem mehetsz ki, hogy gondolod és a buta visszaült a szőnyegre. Nagyon őrjítő az ilyen gyerek.

2011. okt. 22. 19:54
 17/20 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszkat, nagyon megnyugtattatok.

Oviba vszinu jovore fogjak felvenni (kulfoldon elek).

Azert is szerettem volna erre a foglalkozasra jaratni, hogy egyutt legyen mas gyerekekkel, meg egy pedagogussal, ne mindig csak velem es velem. (en probalok vele csak magyarul beszelni, es magyar dalokat, mondokakat hall tolem.)

MEgnyugtattak a valaszok, egyebkent az en lanyom tenyleg egy kicsit eleven a sok nyugodt gyerek kozul o tunik ki:)

2011. okt. 22. 20:26
 18/20 A kérdező kommentje:
Egyebkent tenyleg szuper a foglalkozas, minden alkalommal enekelnek, gyurmaznak v rajzolnak, tancolnak stb. Tehat van egy kis mozgas is, de ugy latszik az en kisordogomnek ez sem eleg:)
2011. okt. 22. 20:28
 19/20 fotucsok ***** válasza:

Én is jártam így a kisfiammal, hogy a többiek hallgatták a bábelőadást, ő meg az ablakhoz mászkált, a tűzoltó berendezést "próbálgatta" stb, tehát úgy nézett ki minden más érdekli.

Nekem ott azt mondták, hogy mind így kezdni, és 3-4 alkalom után, mikor felfedezték a környezetet, és már nincs új, ők is bekapcsolódnak.

ennek ellenére mi nem mentünk oda többet, inkább olyan játszóbölcsibe vittem,ahol azzal játszhat és addig ameddig ő akar.

2011. okt. 23. 00:01
 20/20 anonim ***** válasza:
inkább vidd olyan játszóházba ahol nyugodtan mozoghat...
2011. dec. 7. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!