Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis gyerekek szülei,...

Bölcsis gyerekek szülei, nálatok is van üzenőfüzet a bölcsiben?

Figyelt kérdés

A múlt héten a gondozónő/dadus kezembe adott egy üzenőfüzetet.Már áprilisban elkezdte írni,de csak most adta oda.Néhány üzenet van benne arról,hogy épp az adott napokon milyen hangulatban telt a kicsi napja,hogy viselkedett,miket játszott,és mennyit evett.Kérte,hogy néha én is írjam meg,hogy alakulnak a bölcsi utáni délutánok.Máshol is szokás ez?Nincs ezzel semmi bajom,sőt,sok mindent megtudtam aminek nagyon örülök!

De az első problémám hogy ,milyen megszólítást írjak?

Mert Ők oda írják hogy Kedves Szülők...na de én?Kedves dadusok?Gondozónők?Vagy mi?Ketten vannak,nevet sem írhatok,hátha aznap pont nem az van akinek címzem :)

Már lassan egy hete kézhez kaptam,úgy érzem ideje volna vissza írnom Nekik.Na és csak 1 üzenetet írjak?Vagy néha írjak egy-egy bejegyzést és adjam oda én is mondjuk hetente vagy 2 hetente?

2011. szept. 19. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gondozónők szerintem. vagy mindkét név, Kedves Kata és Anikó.
2011. szept. 19. 11:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A Kedves Kata és Anikó tökéletes, ez jutott nekem is azonnal eszembe. Szerintem ha hetente írsz két-három bejegyzést akkor elég ha odaadod mondjuk kéthetente.
2011. szept. 19. 11:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam már rég volt bölcsis, de amikor a suliba írok a tanítónéniknek üzenetet, és én sem tudom, hogy éppen melyik fogja elolvasni, vagy épp melyik érintett a témában, akkor úgy címzem, hogy "Kedves Magdi és Ivett!".

Tehát mindig mindkettejük keresztnevét odaírom.

Ezzel nem foghatsz mellé. :-)

Az oviban "ovónők", az iskolában "tanítónők" vagy "tanárnők" dolgoznak, viszont a bölcsiben -fogalmam sincs... ez nekem is mindig problémát okozott.

2011. szept. 19. 11:54
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég jó ötlet. Én a nevén való megszólítás tartanám helyesnek. Kedves Kata és Anikó! Ez közvetlenebb. Neki sokkal több nevet kell megjegyezniük, sokkal több mindenre kell figyelniük, ezért a sablonos megszólítás.

Ha lenne gy ilyen füzetem biztos írnék bele, tapasztalatokat, kérdéseket, észrevételeket. Túlzásba nem vinném. Mert könnyen válhatsz hiteltelenné.

2011. szept. 19. 11:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nallunk mappa van. :) Ebbe kerulnek bele a kisfiamrol keszitett fenykepek, amikor pl gyurmazik, fest, kekeszt gyurnak, diszitenek stb. Mindig el lehet kerni es haza lehet vinni. Mikor elkezdtuk a bolcsit akkor kaptunk mi is par lapot amit ki kellett tolteni: Pl mit szeret a gyerek, mik a kedvenc etelei, mivel szeret jatszani, hogy szokott elaludni, mik azok az etelek amiket nem szeret... Es legalabb 50 kerdes volt. Ezt kitoltottuk es ez kerult a a mappa elso oldalara a kisfiam kepevel. Ha valami erdekeset csinal a kisfiam vagy ujat akkor teszik a mappaba. Nehany rajzat lattam lefenykepezve es beragasztva. Lattam kepeket ahogyan ebedelnek es a kisfiam tiszta maszatos. Lattam kepet amikor eloszor iszik poharbol a bolcsibe stb. Ha nagyon ugyesek es jok voltak akkor matrica kerul a mappaba egy kis hozzaszollasal :"Peter ma nagyon jo kisfiu volt" Szoval ilyen dolgok kerultek bele. Itthonra kaptunk egy nagy narancssarga csillagot (ami matrica) es azt mondtak, hogy ha valami ujat vagy nagyon erdekeset csinal a kisfiam irjam ra erre a matricara es ok majd beragasztjak a mappaba. En ketszer toltottem ki csillagot. Egyszer akkor amikor a kisfiam elkezdet beszelni es irtam ra par szot amit mond es masodszor amikor kisfiam egyedul felvette a papucsat. :)

Mikor befejezi a bolcsit akkor ezt ajandekba ideadjak a szulokenek.

Nallatok fuzet van nallunk meg csillag. :) En sosem cimeztem senkinek. Szerintem neked sem kell. Egyik este ulj le es ird meg milyen volt a delutanotok, pl. Bolcsibol hazafele jovet ezt es ezt csinaltuk, aztan otthon keszitettunk egy szendvicset vagy megneztunk egy meset, jatszotere mentunk, epitettunk. Befejezve azzal, hogy XY-nak nagyon jo deklutanja volt. Vagy eppen irjar arrol amikor valami ujat csinal a gyerek es akkor lehet kicsit hosszaban irni, mint pl. ma XY valami ujat csianalt.

2011. szept. 19. 11:59
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!Tulajdonképen a két név tökéletes ötlet!

Azért megváltoztatom Erzsikére és Mártira :D

Nem szeretném én sem túlzásba vinni,az a jó hogy már jó pár üzenetet beírtak,tudok mi alapján írni.Olyanokat írnak pl hogy "Roland jókedvűen érkezett, a napja is jó hangulatban telt.Az udvaron a kezemet fogta.Kipróbálta a trambulint.Az idő nagy részét a homokozóban töltötte.A zellerfőzelékből jól ebédelt,nyugodtan aludt." Ezeket azért jó olvasni,mert nem minden nap van időnk beszélgetni a dadusokkal,mégis megtudom nagyjából, hogy telnek kisfiam napjai.Azt meg sosem gondoltam volna hogy megeszi a zellerfőzeléket :D

2011. szept. 19. 12:05
 7/9 A kérdező kommentje:

11:59 hozzászólónak is köszönöm!

Jó ötletet adtál!

2011. szept. 19. 12:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is van ilyen füzet, de csak a gondozók írnak bele.

Irigykedem, akiknél még fényképeket is tesznek bele, nálunk nem. :((

2011. szept. 19. 12:21
 9/9 A kérdező kommentje:
A fényképek miatt én is nagyon irigy vagyok!Pont ma gondoltam rá hogy amikor megyek érte,mielőtt észre venne csinálok pár képet róla ahogy játszik,de a gyerekek már annyira ismernek hogy azonnal szólnának a fiamnak hogy "itt az anyukád" :) jó lenne látni néha ahogy bent játszik,eszik stb. Reggel annyira sietett játszani,hogy néhány pillanatig még néztem,jól esett a lelkemnek,pláne hogy a héten délutános vagyok és csak annyi ideig látom míg elviszem reggel a bölcsibe :(
2011. szept. 19. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!