Mennyi szabi jár nekem?
2009 jan-tol táppénzen voltam,2009 juni-tol tgyás,majd gyed,2011 júli-tól pedig gyes.
Úgy számolták,hogy van összesen 64 nap szabim,következő hónapban pedig már csak 34 lett.Meg kérdeztem hogy hova lett 30 napom,közölték az új kormány rendelet szerint csak 1 évre jár a szabi!
Második válaszoló!
Téged át akarnak verni!
Az új rendelet a 2011.aug. elseje után születendő babák utáni szabikra érvényes! Benne van a Közlönyben is, úgyhogy nem tudnak átvágni, ne hagyd magad!
szia!
2007dec15 től voltam táppénzen,2008 juliusban született a fiam,2010 szeptember1 én mentem vissza dolgozni. Nekem összesen 99nap szabadságom volt.
Szerintem 41 napod van. Úgy tudom, hogy a Tgyás alatt jár a szabi végig (az kb.6 hónap tehát esetben 11 nap) és a gyed első évére (esetedben 22nap)+ a 8napod ami bent maradt.
A 31-et csak most töltötted pedig az még évi +1 nap lenne de az csak ettől az évtől számít majd. Most októbertől vagy novembertől van valami változás, hogy a kismamáknak kortól függetlenül 20nap szabi jár amíg otthon vannak tgyáson, gyeden de remélem ezek még rád nem vonatkoznak mert akkor 3 nappal kevesebb szabi jár ha jól számolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!