2,5-3 éves gyermeketek megérti, hogy nem szabad felébreszteni a kistestvért?
Amikor a pici alszik a nagy csendben van? El lehet várni ezt egy 2,5-3 éves gyermektől?
Pici minden neszre felébred
A nagy láthatóan örül, ha felébreszti a picit, mert akkor nem kell csöndben lennie.
fél - egy óra csendről van szó
Mit gondoltok?
Hozzászoktattad a csendhez a picit. Ha felébred,akkor ne vedd fel,csak simogasd meg és altasd vissza. Néhány héten belül megszokja,hogy zajban is aludjon.
A nagyobb pedig ne kiabáljon mellette,de játszhat ott. Nálunk is így volt,ahogy előttem is írták. Soha nem volt emiatt gondunk.
Én próbáltam zajhoz szoktatni, zajban altatni eddig mind3-at hát nekem kövezzenek meg, de nem sikerült. Mindig sokkal hamarabb felébredtek, nem aludták ki magukat és nehezen aludtak vissza is.
Így nálunk ha alszik a pici akkor csendesen viselkedünk. És igen, nekem megértették-megértik (mind három gyerekem között 2- és közel 2 év van) az egy másik dolog hogy nem mindig sikerül betartani mert akármennyire szeretne vigyázni, azért csak elejti azt a játékot, meg hangosabban szól, sírni kezd vmiért vagy ilyesmi.
Szóval teljes csendet nyilván nem tudok teremteni de a 20 hónaposom is suttog és pszt-el ha alszik a baba és még rám is rámszól ha hangoskodok.
Nem szoktattam csendhez, 5 percenként felébred az utcáról bejövő mentőre, rendőrre, orditozásra, motorra, mindenre.
Egyszerűen ilyen az alvókája.
Megébred visít, cicivel alszik csak vissza, egyébként végleg felkel és nyűgös egész nap.
Ő ilyen. Ezért a nagyobbtól várnál el, hogy legalább ő ne ébressze fel a hangoskodásával.
Azt, hogy "nem érti meg", azt én is úgy értettem, hogy "nem tudja betartani".
első
Kezet foghatunk! :)
Én beruháztam egy vászon bölcsőhintába, amibe beteszem a kicsit (a nappaliban van felakasztva), és hintáztatni kezdem, míg a naggyal beszélgetek. (előbb "bebódítom cicin" és aztán teszem a hintába)Mivel megy a tv, és a nagyobbal beszélgetek, így később már nemigen zavarják a zajok. A kicsi 3 ,5 hónapos, a nagy 2,5 éves. A hinta előtt lehetetlen volt altatni a kicsit.
Érti, csak nem tudja betartani!
Ha megkérem, hogy legyen csendesebb, akkor kb fél percig tudja tartani, aztán már el is felejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!