2,5-3 éves gyermeketek megérti, hogy nem szabad felébreszteni a kistestvért?
Amikor a pici alszik a nagy csendben van? El lehet várni ezt egy 2,5-3 éves gyermektől?
Pici minden neszre felébred
A nagy láthatóan örül, ha felébreszti a picit, mert akkor nem kell csöndben lennie.
fél - egy óra csendről van szó
Mit gondoltok?
Tapasztalat: nem érti meg. :o)
Sőt: minél inkább azt kértem, hogy maradjon csendben, vagy ne menjen oda hozzá, annál jobban csinálta.
Ki kell cselezni.
Hányszor alszik a picid?
Délután gondolom a nagy is alszik, így célszerű előbb őt elaltatni (vagy megvárni míg elalszik) és aztán a picit.
Ha délelőtt van, akkor meg menjetek játszótérre, ide-oda, akkor babakocsiban alhat közben a pici.
Én ezt tudtam csinálni, és átvészeltük. Tulajdonképpen fél év volt nehéz, mert az első fél évben még nem zavarták a zajok a picit, egy éves korától a kicsinek meg már egyszerre aludtak délután, egyszer.
Én lányom csendben van, amíg alszik a tesója, de néha hangoskodik, de nem direkt, hanem elfelejti, hogy alvás van. Nagyjából elvárható, de nem 100%-ban.
A hangoskodást úgy értem, hogy a zenélő játékokkal nem játszik, mert tudja, hogy hangos, de néha megfeledkezik magáról, és hangosan odakiabál nekem valami miatt.
A kicsinek meg kell szoknia (és meg is szokja!), hogy nincs síri csend körülötte. Hosszútávon neki is jót tesz, mivel később sem fog minden apró neszre felriadni.
Nekem 4 kisgyerekem van, nem várhatom el tőlük, hogy csendben legyenek, mert a legkisebb alszik. Viszont ennek hála akár porszívózhatok is mellette, mert annyira megszokta már, hogy fel sem ébred rá.
Ne csinálj ebből ügyet.
Többnyire csendben van/ volt, de a kicsi hozzá volt szokva a zajhoz.
21 hónap van köztük
Én is kicsalom a nagyot a konyhába, hogy segítsen vagy a szobájában játszunk, DE ! a picit ezek a zajok felébresztik, így ilyenkor kérem a nagyobb gyermekemet, hogy pszt! maradjon csendben és max rajzolunk.
Délelőtt fél óra, babakocsiban még ülni is utál, soha nem aludt benne. Délután közel egyszerre alszanak, de amikor a nagy előbb felébred, arról a fél óráról lenne szó.
3 év van a fiaim között, a nagy megértette, hogy csendbe kell lenni amíg a tesó alszik, de előfordult, hogy a nagy játék hevében hangosabb volt, általában sikerült is felébresztenie a kicsit.
Viszont az öcsike megszokta, hogy nem síri csendben alszik, most 1 évesen már akkor is tud pihenni, ha a nagyobbik kicsit hangosabb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!