Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit iszik és mennyit másfél-ké...

Mit iszik és mennyit másfél-két éves kisfiad/kislányod?

Figyelt kérdés
2011. szept. 12. 14:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
reggelire sió,vagy szatmári 100% tartósítószer és minden mentes(csak a gyümölcs,3 literes) almalevet ,3dl kap,majd napközben megiszik 1 litert körüli mennyiségű szentkirályi ásványvizet..
2011. szept. 12. 20:33
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ!

Azért is kérdezem, mert az én kisfiam ugyan issza a vizet, de ha csak azt adom neki akkor sokkal kevesebbet iszik egy nap, mintha higított almalevet adnék neki, abból liter számra meg tud inni. Így nem tudom, hogy mi a helyes, ha hagyom hogy csak vizet igyon és abból keveset, vagy adjak neki almalét, amiből tényleg jó sokat megiszik, állandóan teli a pelenkája.

Szerintetek?

Illetve még szoktam neki gyerekteát adni kis mézzel, nem tudom, hogy mennyire jó az, hogy mézezem.

2011. szept. 13. 08:42
 13/20 anonim ***** válasza:
A 21 hónapos kisfiam mindent megiszik.Vízet,baracklét,teát,almalét stb.....
2011. szept. 13. 08:58
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

A vizet szereti legjobban. Ha nem akar reggelizni, akkor kakaót kap, ha nem megy a kakilás, akkor rostos gyümölcslét. Teát, üdítőt csak indokolt esetben (ha hasmenése van, ha vendég gyerekek vannak és ők is azt isszák). Amúgy uzsonnára sem probléma szerintem egy kis tea a péksütemény mellé például.

Sose ivott meg annyit, amennyit az orvosok "előírnak", most 13 kg és úgy 1 litert iszik egy nap. Mondjuk a leves meg a főzelék is rengeteg vizet tartalmaz.

2011. szept. 13. 09:17
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok, a kislányom nagyon sok vesét érintő problémán van túl, kérdeztem a szakorvosát, hogy adjak-e neki édeset inni annak érdekében, hogy többet igyon. Azt mondta, hogy ne. Amennyi kell neki, annyit meg fog inni vízből is, mert szomjas. De ha megszokja az édeset, akkor a vizet az istennek se fogja már meginni. Unokaöcsém pl. ilyen, a fogai is tropák már, és étvágytalan a sok cukros létől.
2011. szept. 13. 09:20
 16/20 A kérdező kommentje:

Szerintetek az almalé (cukormentes) is "cukros" italnak számít? Itt arra gondolok, hogy azon keresztül is rászokik az édes ízre?

Csapvizet is adtok vagy inkább ásványvizet? Forraljátok még a csapvizet?

2011. szept. 13. 10:09
 17/20 anonim ***** válasza:

Soha nem forraltam neki a vizet (8 hónapos kora óta iszik anyatejen kívül mást).

Szerintem, ha felesbe higítod, vagy inkább 2/3 víz 1/3 almalé arányban adod neki, úgy nem lesz túl édes.

Viszont pl magamon is észrevettem, hogy ha nem vagyok nagyon szomjas, akkor jobban esik, ha van egy kis íze. Vagy tegyél egy kis citromlevet a vízbe, az is bejön nálunk.

2011. szept. 13. 10:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
1 éves korától adok neki sima csapvizet. Szerintem a cukormentes almalé is rossz irányba viszi az ízlését. Mármint ha nagy mennyiségben kapja. Alapvetően vizet kell inni. Én az ásványvíznek sem vagyok híve, sose ittak az emberek ásványvizet, ez csak egy modern kori nagy lenyúlás. Mondjuk nálunk finom a csapvíz.
2011. szept. 15. 11:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az almalére is rá lehet szokni. Nekem pont másfél éves volt a kislányom, amikor súlyos betegség miatt kórházba kerültünk. 5 napig voltunk bent, írni kellet, hogy mennyit iszik. Azzal fenyegettek, ha nem iszik eleget, akkor infúzióra kerül. Az almalevet egész jól megitta (100%-os hozzáadott cukor nélküli almalevet kapott fele vízzel hígítva), mégis úgy rászokott, hogy onnantól szinte csak ezt itta. Most 4 éves, és néha azt mondja, hogy vizet kér (pl. ebédhez), ennek nagyon örülök. Azt hiszem, az ovi is segített ebben sokat.

Összességében azt gondolom, ez nem olyan nagyon rossz, mivel pl. csokit, édességet szinte soha nem kap, és akkor ez fontos volt, de tényleg "rászokott".

2011. szept. 15. 14:20
 20/20 anonim ***** válasza:
Pálinkát. De csak, ha nem nézek oda.
2011. okt. 9. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!