Elvetted a cumit a gyerekedtől vagy magától tette le?
Mennyi idős volt akkor?
Aki elvette, az miért pont akkor tette? Volt sírás érte, meddig?
Másfél éves a fiam. Csak elalváshoz használjuk. Eldöntöttem, h megválunk a cumitól, mert már többször is sikerült simán elaludnia nélküle, mikor "véletlenül elfelejtettem" odaadni. Tegnap volt az első nap, h egyáltalán nem kapta meg. A délutáni elalvással csak annyi gondom volt, h több mint 2órába telt, mire becsukta a szemét, de nem sírt. Viszont este 1órán át ordított, és nem bírtam, végül odaadtam neki. 1 perc se kellett és aludt. Tudom, h nem kellett volna, de mivel délután se pihente ki magát rendesen, így emiatt sajnáltam szegényt.
Bírjam ki pár napig az ordítást, vagy 100% hogy magától is leteszi még 3éves kora előtt? Úgy érzem most jött ki rajta a függőség, mert eddig sose kereste a cumit, de pár napja már magától megkeresi este.
A középső fiam nagy cumibajnok volt ő kb 1 hónapja hagyta abba 37 hósan.Megmondom őszintén engem már nagyon zavart,hogy lóg a cumi a szájában közben beszélt.Én már hónapok óta győzködtem,hogy nem kellene cumizni,de nagyon ragaszkodott hozzá.A barátaitól látta,hogy nyalókáznak és állandóan azzal nyagatott,hogy vegyek neki nyalókát(ellene vagyok),és azt mondtam neki,ha odaadja a cumiját akkor kap,Hónapokig ez ment,majd egy reggel közölte,hogy menjünk a boltba és vegyünk nyalókát.Be is pakolta a cumijait(kettő volt),és elmentünk a boltba .Kiválasztotta a nyalókákat és odaadta érte a cumikat.Ami a szemetesben landolt,aznap délután volt egy kis hiszti,nem is aludt aznap ebéd után.Aztán este és másnap is simán elaludt cumi nélkül.Pár napig emlegette,de nem sírt utána.Valószínűleg az én fiam mostanra érett meg rá,hogy leszokjon a cumijáról.Azóta sokkal érthetőbben beszél.
Most ő már boldog cumi nélküli óvodás!
Amúgy szerintem egyik gyerek sem fogja magától azt mondani,hogy Anya én mától már nem cumizok!!!Én semmiképpen nem szerettem volna erőszakkal elvenni tőle a cumit.Az én fiam valószínűleg most érett meg rá!
Ezt a
Nálunk 7hónaposan elveszett a Kék cumi(5hetesen kapta). Hiába volt ugyan abból a fajtából másik(igaz sárga) az nem volt jó neki.
Ment a nyüglődés a sárgával, majd fáradtan elaludt. Még két hétig nyüzsgött, hogy hol a cumija, végül elhagyta, a sárgát se használta.
A lányom el se fogadta, 8hónapos, néha az ujját rágcsálja, de azt is néha néha.
Már egy ideje csak elalváshoz használtuk, mikor 15 hónaposan elvettem tőle. Elaludt anélkül is. Egy-két este talán valamivel nehezebben, de lényegében minden gond nélkül.
Szerintem próbáld a cumit másvalamivel "helyettesíteni", ülve az öledbe venni, vagy melléülve simogatni. Esetleg a hétvégi programot úgy időzíteni, hogy a kocsiban aludjon el (ott könnyen elalszanak cumi nélkül is). Meg lehet még próbálni jól lefárasztani, vagy laktatóbb kaját adni neki, ami álmosít.
Ha nagyon ordít a cumi után, szerintem ne erőltesd, ne maradjon benne hiányérzet.
Ugyanakkor célszerű azelőtt elvenni, hogy beszélni kezdene. Egyrészt nem tudja kérni (csak sírással persze), másrészt a cumi akadályozza a beszédben.
Na én épp az utolsó hozzászólás elkerülése miatt akartam már most megszabadulni tőle. És azt hiszem elmondhatom, h sikerült! Ma délután is, és az előbb is hang nélkül elaludt. Csak rázárom az ajtót, és alszik! IGEN IGEN IGEEEEEEEEEEN! Igaz, h próbálom minél jobban lefárasztani napközben, meg a délutáni 3óra pihiből most inkább olyan 1,5 lett, de én ennek is örülök. Nekem megérte ez a pár nap hiszti. Szerintem csak idő kérdése, és délután is tovább fog aludni.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom, h 1-1,5évesnél ne hagyják tovább cumizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!