Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kell szobatisztaságra...

Hogyan kell szobatisztaságra nevelni a lányomat?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves már, de még pelenkázom. Szerintem ideje lenne már szobatisztaságra tanítani, de nem tudom hogyan kell ez.

Sajnos nem ismerek olyat aki tudna nekem segíteni. :(

Az anyja elhagyott, szüleim sincsenek már, a szomszédokat meg nem ismerem annyira.

Bölcsibe jár amúgy, gondoltam, hogy a dadusokat megkérdem, csak azt olyan cikinek érzem kicsit. Attól félek, ettől rossz szemmel néznek rám, hogy ehhez nem értek. :(

22F

2011. szept. 7. 18:50
 1/10 anonim ***** válasza:
szia! ELkezdheted de ne erőltesd mert azzal az ellenkezőjét érnéd el! Vegyél valami csillivilli bilit, egyszarvúsat v vmi, ami tetszene neki. Ha tetszik neki a bili, akkor nyert ügyed van. Ültesd rá reggel, meg napi többször, és mondd h mit csináljon, és ha belepisil akkor dícsérd meg nagyon. Igazából türelem kell hozzá. 3 éves korára amúgy a legtöbb gyerek szinte magától bilizik. Csak ültesd rá!
2011. szept. 7. 18:55
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon sajnállak titeket.

Gondolom okos kislányod van. Esetleg először arra kérd meg, hogy ha kell pisilni akkor szóljon, vagy legalább utána rögtön. Otthon pedig ha családi házban laktok amíg nincs olyan hideg legyen pelus nélkül, kis bugyiban.

Remélem tudtam segíteni.

Sok szerencsét!

19L

2011. szept. 7. 18:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Én majd akkor akarom elkezdeni, amikor már tudja akaratlagosan tartani és elengedni. Ez általában 2,5 éves kor körül szokott lenni. Most 19 hós a kisfiam, még nem is szól, hogy ha bele is megy a pelusba, szóval abszolút nem érdekli még a téma.

Szerintem nem ciki megkérdezni a dadusokat, mivel ez közös "munka" lesz velük.

2011. szept. 7. 19:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget.

Nem családi házban élünk, hanem egy társasházban vagyunk egy kisebb lakásban. Sajnos nekem hétköznaponként dolgoznom kell, így csak hétvégénként meg délután-este felé tudok vele foglalkozni, de akkor majd elmegyünk venni neki egy bilit, majd ő választhat :)

Lányom mindig szól, hogy most pisilt/kakilt, így szól. Gondolom majd meg kell mondanom neki, hogy előtte szóljon vagy ha érzi, akkor ő maga menjen el bilizni.

2011. szept. 7. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Vegyetek bilit és tedd ki a szobájába, vagy a fürdőszobába, a lényeg h olyan helyre ahol öltözködésnél szem előtt van. Beszélj neki sokat a dologról, mit hova kell, de derűsen,, mintha játék lenne. Ha érdekli a dolog, terelgesd tovább. Én anyuka vagyok, mégis megengedtem a fiamnak, hogy kukucskáljon, amikor én végzem, hogy tudja mi micsoda és hova való, ettől kezdve ő is utánozni akart engem (ez lehet h személyiségfüggő). Ha sikerül, dícsérd meg, nálunk jutalom is volt, ő húzhatta le a wc-t, és a büszkeségére pályáztam, bejött. Most két éves, még nem szobatiszta, de sokszor szól már, a nagydolog mindig bilibe megy, és ha ráültetem pisil is minden alkalommal. Még egy: életkor szerint ráér még, ehhez kell egyfajta testi érettség is, hogy szabályozni tudja a záróizmait, illetve érzékeny lelkileg is, nehogy frusztrált legyen a megfelelési kényszer miatt. Szóval, lehet próbálkozni, de nem szabad erőltetni, ráér még vele.
2011. szept. 7. 20:53
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszi, ezt is megpróbáljuk, úgyis ülős típus vagyok a WC-n :)

Ha meg nem kész még rá, nem erőltetem majd. Én kb. ennyi idősen lettem szobatiszta, azért gondoltam, hogy lassan majd ezzel is törődnöm kell vele kapcsolatban.

2011. szept. 7. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Esetleg egy wc szűkítőt is vehetsz, nekem azzal "tanult" a fiam. Ő is a wc-be akarta intézni, mint apa és anya.

Én úgy kezdeném, hogy "Figyelj csak, akkor próbáljuk meg, hogy ma délután nincs pelus, de van ilyen nagyon csinos kis bugyi, de abba nem szabad ám belepisilni. Szólj, ha menni kell és akkor intézzük a bilibe"

Én így kezdtem a fiamnál. A pisi már szerencsére wc-be megy, a nagy dolgot viszont még nem adja nekem. :)

Sok szerencsét!

Ja és nem ciki segítséget kérni a dadusoktól, főleg, hogy egyedülálló apa vagy.

2011. szept. 7. 21:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi, a szűkítő is megoldás lehet. Majd meglátom melyik jön be jobban neki.
2011. szept. 7. 21:48
 9/10 A kérdező kommentje:

Beszereztünk közösen egy bilit, nagyon tetszik neki, elég gyakran szól és meglátogatja, de még nem mindig.

Szóval nagyon köszi a segítségeteket!

2011. szept. 21. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:

09-07 18:55 vagyok.

Gratulálok! További sok sikert. :) És persze sok boldogságot a kislányhoz. :)

2011. szept. 21. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!