Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szokassan szobatisztasá...

Hogyan szokassan szobatisztaságra a 2 évet betöltött lányomat?

Figyelt kérdés

Június elején töltötte be kislányom a 2 évét. Gondolkoztunk rajta, hogy itt lenne az ideje letenni a pelenkát, már csak azért is, mert az óvodai felvétel egyik alapkritériuma, másrészt a kisasszonynak is kellemetlen a pelenkás lét. Nehezen engedi magát tisztába tenni. Rugkapál, hisztizik, vergődik, el forog, elszalad. Viszont, ha a bilit meglátja szintén hasonló a szituáció! Ha megpróbálom ráültetni, akkor pedig teli torokkal ordít, és feszíti magát! Már mindent kipróbáltunk. (Bili, wc szűkító, simán a wc), de mindnél hasonló. Egyszer történt meg, hogy hajlandó volt ráülni, és belepisilni.

Próbálkoztunk már azzal is, hogy csak egy kis bugyikát adtunk rá (főleg a nagy melegekben, és kinn az udvaron), de az sem igazán jó megoldás. Bepisil, és szalad tovább, mintha semmi nem történt volna. 2 kör után meg megáll, mert érzi, hogy valami vizes a lába között.

Kérlek Titeket adjatok tanácsot! És tanácsra lenne szükségem nem kioktatásra!

Köszönettel egy anyuka

2010. júl. 28. 15:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon sok türelem!Én csak alváshoz adtam pelust,igaz,2,5 évesek voltak mikor jött a tavasz. Többször kérdeztem,kell e pisilni és kértem,menjenek wc-re. de olyan is volt,hogy kiraktam a bilit az udvarra,mert a nagy játékban sajnálták az időt,és inkább nem mentek el a wc-ig.És rengeteg dícséret,ha használja a wc-t vagy a bilit.

3 gyerekes anyuka

2010. júl. 28. 16:10
 2/5 anonim ***** válasza:

Lányomnak az nagyon tetszett, mikor szobatisztaságra tanítottam, hogy elvittem magammal a wc-ére, diszkréten ráültem, és csurgattam (utána rögtön kipróbálta ő is)...közben persze magyaráztam, hogy a pelenka csak pici babáknak való, a nagyok már wcébe végzik a dolgukat.

Valami jó dologhoz, érdekeshez kell kötni. Lehet megijedt egyszer, hogy beleesik, vagy hallott a wcmanóról :)

Mikor a fiamról vettem a pelenkát, bugyikát sem adtam rá, mondtam neki, ha kell pisilni, hol a bimbi..persze a játék hevében megfeledkezett és lecsurgatta a lábát. Na, akkor rádöbbent, hogy nincs pelus.. utána nem pisilt már be.

2010. júl. 28. 18:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is június elején volt 2 és ugyanez a helyzet, hallani sem akar a biliről, meg a wc-ről. Én hagyom, majd pár hónap múlva újra előhozom a témát. Ovi még messze van,addig nektek is összejön biztos, de talán hagyd egy kicsit elülni a dolgot te is ha ennyire nem akarja.

2010. júl. 28. 19:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! A matricás ötletet mi is alkalmazzuk, bár mi az aznapi viselkedésére. Az utolsó válaszolónak: Én is ezen voltam már, hogy hanyagolom a dolgot egy ideig. Jó megerősítés volt!
2010. júl. 28. 21:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor még jobban megerősítelek. Szerintem is napold el a témát egy időre. Oviig még van egy éve, és sok tapasztalt anyukától hallottam, hogy a gyerek egyik napról a másikra lett szinte teljesen szobatiszta. Csak neki kell rá megérnie, eröltetni nem szabad.

Én is ebben bízom, az én lányom májusban volt 2 éves, és még nem igazán érdekli a dolog.

2010. júl. 28. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!