Hány óránként ültessem bilire?
Szia én úgy csináltam, hogy óránként ráültettem. Így is volt baleset, de néha meg sikerült, és akkor nagyon örültem, látványosan :)
Már két hete nem kell neki pelus nappal, most második éjszaka volt hogy éjjelre sem tettem rá, jól haladunk, de nem tudomhoyg a módszer miatt-e vagy mert leesett neki a tantusz, és már élvezi a dolgot.
Egy dologra rájöttem: a kell pisilni? kérdés nem jó, mert zsigerből NEM rá a válasz :) Így én később mikor erre rájöttem,nem kérdeztem, hanem mondtam, hogy gyere ülj rá a bilire. Mikor már rajta ült, akkor mondtam hogy próbáljon pisilni.
És ami még érdekes, hogy az első héten a kaki mindig bement a bugyiba, pedig a pisilésnél szépen szólt. Aztán ráérzett a nyitjára, és volt egy hét, mikor minden kakit 3-4 részre osztott, élvezte hogy ő a főnök :)
a wc-től is retteg nem tudom miért, úgy fél éve párszor bilibe pisilt aztán azóta semmi.
tettem két sámlit a wc elé reggel hogy lépcsője is legyen és felmászhasson rá mert a létra a kedvence amúgy de így sem. most is azt látom hogy nem akar ráülni és inkább bepisil. pedig éjjel száraz a pelusa már fél éve ma sem pisilt be bugyiba. ja és a du-i alváskor is száraz volt. remélem rá bírom venni hogy ráüljön alvás előtt és után. akkor talán sikerül. próbáltam matricát adni, persze mikor sikerült nagyon örült, de csak a matricáért nem ül rá. édességgel is, de már most közölte inkább tegyem el... szóval ennyit a motivációról. reggel dicsértem sőt ő újságolta apának meg a köművesnek aki épp itt dolgozik. lehet hogy én rontom el valahogy nem tudom.
Ha nagyon erőlteted, csak rosszat csinálsz. Az x óránként ráültetéssel, a leghamarabb azt fogod elérni, hogy megutálja az egész hercehurcát, és be fog dacolni. Akkor aztán küzködhettek a hólyaghuruttal (a visszatartott pisi miatt), meg a székrekedéssel.
Te tudod, hogy megéri-e?
Hát eröltetni tényleg nem jo,de én itt olvastam, hogy valaki irta, hogy a gyermekét ugy szoktatta szobatisztaságra, hogy mondta neki hogy van egy Mano akit meg kell tanitani pisilni meg kakilni.. Valami ilyesmi....
Na mi kiprobáltuk.. ÉS BEJÖTT!!!! (Azota is keresem azt aki ezt irta, mert ismeretlenbe is meg szeretném köszönni neki)
Tök örül a lányom, hogy a Manot tanithatja pisilni és ez motiválja.. persze van baleset, ha elgyurmázza az időt, de a héten szépen szol már és futunk mindig pisilni.
Én amikor kezdtük félóránként tettem rá, majd két nap mulva óránként... igy egészen jol elkerültük a baleseteket.. Most meg amikor szol.. Persze ha sokat ivott és nem szol már 1,5 órája akkor mondom hogy megy anya pisilni gyere te is segitsünk Manonak.
Olyankor jön és pisilünk. Mondjuk mi wc-re szoktattuk, nem bilire, mert a bili az nem tetszett és amugyis folyton hozta vitte.
Inkább várj még vele. Annak nem sok értelme van, hogy viszed a bilire. Meg kell érnie rá. Neki kell éreznie az ingert! Ha viszed, ráül és belepisil, az lehet hogy csak véletlen. Ez nem jelenti a szobatisztaságot.
Éreznie kell az ingert, össze kell kötnie a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!