Mit játszak 21 hónapos fiammal, olyasmire gondolok, amivel fejlesztem is?
e így tényleg elég kevés, gondolom a kistesó miatt kevés időd van :/
enyém is 21 hónapos. kis tejfölös pohárkákat kirakok és egy tálba szárazbabot vagy rizst öntök. nagyon jól elszórakoztatja magát vele :)
legózunk, én építem a tornyot, ő bontja. sokat autózunk, fa vonatot építünk, terepasztalt is szoktunk a vonattal, fa építőkockákkal, kisautókkal, állatokkal :)
szeret fényképalbumokat nézegetni, akkor mondom, hogy mi micsoda, kicsoda a képen.
szeret pacsázni, egy nagy vödörbe teszek vizet, poharakkal kimeri a kádba :D
segít takarítani, ő törölget, segít porszívózni, főzésban is segít, pl. krumplit mossa.
ma nyomdászosat fogunk játszani és festékbe nyomom majd a kezét és csinálunk a mamáknak kézlenyomatot :) kíváncsi vagyok mennyire tetszik majd neki. ha nem, akkor csak zsírkrétázunk
rajzoljatok: ceruzával, krétával lapra, vagy aszfaltkrétával betonra
gyurmázzatok: kilapítod, és belenyomja a tenyerét, hengergessétek, formáljatok golyót, lapítsd ki, tekerjétek fel mint a palacsintát, szaggatóval lehet belőle sütit szaggatni stb
az enyém imádja az akadálypályát a szobában (bújni, mászni, ugrani hemperegni kell)
vagjatok különféle arcokat (mérges, vidám, szomorú, csodálkozó stb)
főzzetek játékedényekben (vagyigaziban, de játékból), mi palacsintát szoktunk sütni, mert azt igaziból is imádja
bab-borsó, vagy kicsi-nagy puha-kemény stb dolgok, vagy különféle színű pl gombok válogatása jó móka, vagy pl babot kanalazni egyik edényből a másikba
Off: nekem is 21 hónapos a fiam, de direktben ilyeneket nem játszom vele. A két válaszolót kérdezem, hogy mikor van ilyenekre időtök, hogy leültök, és fél-1 órát csak autóztok, rajzoltok, babot kanalaztok. A fiam kb. 5 perc után mindet megunja. A másik, hogy ha ilyen jó idő van, nincs is kapacitásom rá: reggel mire mindennel kész vagyunk, 10 óra, akkor megyünk le (ha nem a játszóra, akkor buszozni, motorozni, valahova vásárolni gyalog stb) 12-ben ebéd, alszik 3-4-ig, utána mire uzsonna meg minden, mehetünk le megint, vagy apa elé, utána meg már itthon az apja, vele játszanak, vagy már vacsi is, fürdés és alvás.
Szóval ahogy írtátok, hogy a kérdező játéka kevés, én sem érzem valami kreatívnak magam. Majd talán, ha már rossz idő lesz, és nem tudunk lemenni. De jó ötleteket adtatok, azért kipróbáljuk mi is :o))
Kérdezőnek: lehet kapni nagy fa gyöngyöket, lehet fűzőcskézni, most kapott a fiam ilyen dugdosós játékot (egy lyukas műanyagba kell bele dugdosni különböző színű gombokat), ez is fejlesztő. (persze ezt csak felügyelettel) Hirtelen ennyi jutott még az eszembe.
első vagyok.
elég változó a napirendünk, ma pl. f8kor keltünk, kicsit játszottunk, 10óraizott (akkor gépeztem :D), elmentünk sétálni, míg ebédelt kitakarítottam, most alszik, ha felébred akkor festünk, nyomdászunk, közben uzsi és majd 5kor megyünk játszótérre. 7kor hazajövünk, fürdés, vacsi és még egy óra van játékra.
de van, hogy egész délután csavargunk és de. itthon maradunk, akkor 1-2 órát simán tudunk együtt játszani :)
na meg ha igényli akkor hagyom a fenébe a házimunkát, majd megcsinálom ha alszik
második válaszoló vagyok:
délelőtt mi is csavargunk miután főztem (addig neki "szabadprogram")
az említett játékokat addig játszuk, amíg apa haza nem jön (kb 3kor ébred. apa 4-5 körül jön)
illetve nem mindet mindig, hanem mikor mihez van kedvünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!