Ottaludjanak a kezdetektől, vagy sem? Elég tanácstalan vagyok, kérlek írjatok véleményt!
3 éves a lányom, 15.-én kezdi a beszokást az oviba, az öccse 1.5 éves, ő pedig októberben a bölcsibe. Januártól muszáj visszamennem dolgozni, tehát onnantól mindenképpen egész naposak lennének .
Mindezek fényében a bölcsis gondozónénik ezt mondták, hogy eleve ottalvósnak szoktassuk, mert ha két hónapig hazahordom ebéd után, akkor januártól az ottalvás miatt szinte újra kell majd kezdeni a beszokást és elég neki egyszer megélnie ezt az egész folyamatot, most inkább elfogadja, hogy ez a rend és ott alszik, később viszont nehezebben fogadná el, ez a tapasztalatuk.
Az oviban viszont majdhogynem nyíltan felszólítottak, hogy vigyem haza ebéd után a nagyot, mert kevés a hely és különben is otthonvagyok ugye.
(egyébként nyilván haza tudnám hozni uzsi után közvetlenül, bár a bölcsiből majdhogynem elhajtott a lányom ilyenkor, hogy ő még játszani akar a többiekkel. Szerette a bölcsit nagyon).
De akkor most a nagyot hordjam haza a kicsit meg ne??? Ha meg nem viszem haza a nagyot, akkor én leszek a lusta/hanyag stb és félek, hogy ez végső soron a gyereken csattanna. Kicsit bennem van, hogy talán az ő kényelmük miatt mondták és nem a gyerek érdekéből - vagy tévednék?
Szerintetek????
Nem tudom, mi tévő legyek
Szia!
Az én lányom is úgy járt oviba, hogy én itthon voltam a kicsivel, de ennek ellenére a kezdtektől ott aludt. TUdom, hogy sok helyen bepróbálkoznak az óvónők, kényszerből, de ne hagyd magad. Tényleg jobb, ha most, az elején hozzászokik a rendszerhez, mert ha most megszokja, hogy mindig érte mész, aztán meg jauártól nem tudsz, az bizony törés lesz neki.
Különben is, milyen kifogás már ez, most még kevés a hely, de januártól talán megnő a terem? HA akkor le tudják fektetni, akkor már most is. ÉS különben is, semmi közük a Te programjaidhoz, életviteledhez. Mondd azt, hogy tanfolyamra jársz a munka miatt, nem tudod elhozni délben.
Ottalvóst tanácsolom én is.
Így szokják meg, egyszerűbb nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!