Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsődei beszoktatás. Sírni...

Bölcsődei beszoktatás. Sírni vagy nem sírni?

Figyelt kérdés
Azt mondják az az egészséges, ha nehezen marad a bölcsibe. Tényleg igaz ez? És mi van, ha már alig várta, és nagyon jól érzi magát, és nem sír? Akkor aggódjak, hogy nem ragaszkodik eléggé hozzám?
2011. szept. 6. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség. Örülj,hogy jól veszi az akadályt.

Egyébként gerke is és anya is sírhatz..csak anya ne a gyerek előtt.

2011. szept. 6. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, meg azt is mondják, hogy aki kezdetben jól veszi az akadályt, annál később jön elő a nem akarok bölcsibe menni hiszti. Lehet, hogy kell pár nap, hét, mire leesik a tantusz, hogy anya most már minden nap itt fog engem hagyni. Eddig jó buli volt, de most már jó lenne megint csak anyával lenni.

Illetve van aki minden zokszó nélkül megy bölcsibe, mert nem a szülőn vezeti le a felgyülemlő feszültséget, hanem a bölcsis társain.

Szóval sok mindent mondanak. Azt azonban, hogy akkor nem ragaszkodik anyához, igazi szakember szájából még nem hallottam. Úgyhogy nyugi, te vagy a mindene, csak most élvezi az újat, ami egyelőre talán kicsit érdekesebb is, mint anyával otthon egész nap a megszokott dolgokat játszani, csinálni.

2011. szept. 6. 21:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A kisfiam 6 hete kezdte a bölcsit.Eleinte nem sírt egyáltalán nagyon élvezte.A héten ma is és tegnap is nagyon sírt reggel alig lehetett lehámozni az apjáról szegénykét.Nem akart bemenni a csoportszobába.

Mondták a gondozónők még az elején,hogy azok a gyerekek aki könnyen és gyorsan beszoknak azoknál szokott ez jelentkezni,hogy 3-4 héten tudatosul a gyerekbe,hogy hoppá ez mostmár mindig így lesz.A fiamba most tudatosult sajnos.Napközbe nincs vele semmi baj nem sír egyáltalán,csak a reggeli elválás rossz apától.

2011. szept. 6. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Mi ugyan még csak 2 napja járunk, de eddig minden sírás nélkül ment, élvezte hogy mehet játszani, én is ezt hallottam hogy pár hét múlva fog kijönni rajta a sírás, de én valahogy most úgy látom hetek múlva se lesz ezzel gond, kislányom sose volt anyás, a nagyszüleivel is gond nélkül elvolt nélkülem,hát majd meglátjuk, én most egyenlőre örülök hogy nem sír, és elvan a bölcsiben!
2011. szept. 6. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem,ne aggódj.

A lányom is alig várta, eleve azért ment bölcsibe, mert szó szerint ki volt éhezve a gyerek társaságra, én már kevés voltam neki.

Igaz,csak heti 2 napot jár, mert én egyébként itthon vagyok vele.

Az első egy-két hónapban egyáltalán nem volt sírás, aztán pedig néha-néha van/volt. Attól függ milyen kedve van, hoyg ébredt,stb.

Őszintén mondom imád minket a szüleit, és mi is őt, és egy végtelenül kedves jószívű kislány,de nem sír, mert jó helyre megy, ahol foglalkoznak vele, törődnek vele,és nem csak vigyáznak rá mint a bölcsődék többségében.

Egyszerűen nincs ok asírni.

2011. szept. 6. 21:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ezek a napok engem viselnek meg inkább. Remélem később sem lesz gond. Nagyon szereti a gyerekeket, és örül, hogy sok sok gyerek veszi körül, játszhat velük, mellettük. Unalmas kezdtem neki lenni, az az igazság.:) De ez így természetes.
2011. szept. 6. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!