Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves körüli gyerekednél...

2 éves körüli gyerekednél hogy ment a bölcsődei beszoktatás?

Figyelt kérdés
Ha nehezen is, de beszokott, vagy feladtátok?
2011. ápr. 11. 12:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Brutál anyás lányom van, és egyáltalán nem barátkozó a többi gyerekkel a játszótéren. Rettegtem a bölcsitől. 2 évesen kezdte. És olyan simán ment, hogy el se hittem. Egy családi napközivel vezettük fel a dolgot, ott 4 napot együtt játszottunk, majd az első 4 búcsúzásnál sírt, de csak a búcsúzásnál, és az ötödik naptól kezdve sírás nélkül búcsúzott. Aztán jött az állami bölcsi. Ott is négy napot töltöttünk együtt, nagyon bújt az első napokon, de ott már egy könnycseppet sem ejtett, amikor végül először kimentem. Már több mint egy hónapja jár, töretlen jókedvvel, ott is alszik délután tök simán, pedig itthon mindig kihívás volt lefektetni. Reggelente csak úgy röpül be játszani a csoportszobába, úgy kell visszahívni, hogy egy búcsúpuszit adhassak azért. Ne úgy állj hozzá, hogy nehéz lesz, mert a gyermeked is így fogja fogadni az új helyzetet! A bölcsi klassz dolog, ezt plántáld belé!
2011. ápr. 11. 13:19
 2/2 anonim ***** válasza:
február 15 óta jár. Első 4 nap semmi gond nem volt. 2. napon már ott hagytam 2 óra hosszára, 3.-4. nap már ott ebédelt. Hétfőn már úgy szedték ki a kezemből, úgy üvöltött csimpaszkodott,( amint kiléptem az ajtón én is.) Keddre beteg lett. 3. hét hétfőjétől megy a sírás reggelente. 3. héttől ott is aludt, de az első 3-4 hétben nem nagyon akart lefeküdni, sírdogált, keresett minket. Ez mára már megszűnt, de nem alszik (itthon se). Lefekszik vagy ül az ágyban és elvan, játszogat magyaráz csendben. Szóval a reggeli sírásoktól eltekintve kezdi megszokni. Reggel is max. 5 percig sír,aztán semmi baj nincs, csak néha-néha nyekereg egy kicsit, főleg délután, amikor már mennek a gyerekekért a szülők. Most 2. hete beteg, jövőhét hétfőn megyünk, nem tudom mi lesz. Az a fontos, hogy ha sír, ne tutujgasd. Kegyetlen ez, de gyorsan vetkőztesd le, add át a gondozónéninek, mond meg neki, hogy anya jön majd érted, és menj. Nagyon nehéz, de így a csemete is hamarabb megnyugszik.
2011. ápr. 11. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!