Csak az én 2 éves fiamat nehéz itthon lekötni? Esetleg más is jár hasonló cipőben?
Délelőtt, délután játszóterezünk. Lót-fut, motorozik, hintázik, autózik, labdázik. Egy kis energiabomba.
De ha játszóterezésből hazajövünk, alig tudom lekötni 1-2 percre valamivel, mert mindig nyafi, hiszti, csapkodás, dobálás a vége.
Most kezdtem vele zsírkrétázni. leterítettem egy nagy csomagolópapírt, de kb 5 perc után a szőnyeget firkálta...elvettem tőle.
Az építőkockát is hamar szétrombolja, dobálja.
A könyvet 2 oldal után otthagyja.
Gurigázunk autókkal, kb. azt is 5 percig.
Közben látom rajta, hogy unatkozik. De akkor mivel kössem le?
tudom, hogy ekkora gyerekek még nem játszanak el órák hosszát, de már ötletem sincs, mitévő legyek.
Már előre tartok az őszi/téli időszaktól, amikor majd az eső miatt, illetve előbb sötétedik, nem tudunk majd lemenni.
Másfél éves a fiam, ugyanezt csinálja.
Bár szerintem mikor délután hazaértek a játszóról, már a fáradtságban meg éhségében csapkod meg hisztizik, én ennek sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget. Hisztizik? hisztizzen. Majd abbahagyja. (ha engem csapkod, azt persze leállítom:))
Ilyenkor nálunk gyorsan kajáltatás van, utána meg csak hordja szét a cuccait a lakásban. Én nem törekszem arra, hogy együtt kockázzunk vagy olvassunk, mert ugyanígy pörög, mint a te fiad. Hagyom, hadd csinálja, és nem pakolászom utána folyamatosan, csak este, mikor már alszik.
Én nem hiszem, hogy konkrétan nekem kellene lefoglalnom, persze játszunk együtt is, de nem egész nap. Jön velem főzni, teregetni, miközben én csinálom a dolgom, ő elmolyol magában. Meg kell tanulnia elfoglalni magát, és néha az sem baj, ha unatkozik.
Az a gondom, hogy az együtt játszást hamar megunja.
Egyedül sincs el sokáig, mert egy kis idő után jön utánam, hogy hol vagyok, mit csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!