Milyért ilyen 23 hós fiam? Már elég nehezen viselem idegileg.
Az én fiam is ilyen volt.Szerencsére már augusztus 1 től bölcsis,és teljesen megváltozott.
Az tény,hogy én 18 hónapos kora körül-től egyáltalán nem foglalkoztam vele,hogy alszik-e napközbe vagy sem.Egyszerűen belefáradtam.Soha nem kértem,hogy aludjon időhöz kötve...jujj dél van aludni kell.Akkor aludt amikor elfáradt.A bölcsi kezdés előtt 3 hónapja nem aludt már napközbe egyáltalán.Mondtam is a bölcsibe a gondozónőknek,hogy napközbe ő már nem alszik.Milyen érdekes első alkalommal mikor ott altatták aludt rögtön szépen semmi gond nem volt vele.Sajnos egy hete csinálja azt,hogy csak max 1 órát alszik,de azt mondák szépen csendben fekszik a helyén tehát nem zavarja a többi gyereket.
Az én fiam is 23 hónapos. Nálunk így néz ki egy nap:
Reggel 6-1/2 7kor kel, a mi ágyunkban megiszik 3 dl kakaót, vagy maci kávét.
9kor reggeli (virsli, kenyér féle, tojás, változó).
Ritkán 10-11 körül kér egy joghurtot.
Délben ebéd.
1kor alszik el, 3-1/2 4kor kel.
5kor gyümi, amit épp találunk a kertben (most a szőlő és a szilva a nyerő), ritkán puding.
7kor vacsi, bundás kenyér, pirítós, vagy valamilyen más kenyérféle, és ehhez kap 1,5 dl tejet. Vagy tejberizs, tejbegríz, de akkor nem kap utána tejet.
8kor fürdés, utána fogmosás, 9kor alvás.
Éjjel nem ébred.
Nagyon rossz evő volt, de mióta behoztam ezt a rendszert, azóta ha a kezébe adom a kanalat-villát, már rohan az asztalához, húzza ki a székét és várja a kaját. Le kell vele ülni enni, ha az apja itthon van, akkor neki is.
Utolsó vagyok.
Nem bántásként, ami probléma lehet nálatok. Minek teszed le 11-kor? Az oké, hogy régebben akkor aludt, de nagyon hamar változnak a szokásaik. 7kor kel, 11ig nincs is ideje kifáradni. Aztán 3 dl kakaót adsz neki tízórai helyett, hát persze, hogy nem fog ebédelni, mert a tej jól eltelítette. Először azon változtatnék, hogy tízóraira valami gyümölcsöt, vagy joghurtot adnék, aztán ebédig jól megéhezik. Ebéd után meg alvás. Esetleg ha nem ebédel rendesen, akkor ébredés után meg lehet próbálni megint kínálni az ebéddel. Uzsira valami könnyűt (gyümi), így a vacsoráig megint megéhezik.
miért nem zöldséget adsz neki? nem is értem.
paprikát, paradicsomot, uborkát kéne ennie egy kis vajas kenyérrel pl., nem édességgel tömni.
mert a kakaó az. tejet adj inkább helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!