Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy végre szobati...

Mit tegyek, hogy végre szobatiszta legyen?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam. Két hónappal ezelőtt elkezdtem leszoktatni a pelusról. Ő is akarta! Az első hónapban nagyon ügyes volt. Az utóbbi hónapban egy nap vagy 1-szer vagy egész nap bepisil. Már egyre ritkább,hogy egész nap nem pisil be. Szóval 2 hónapja csak kínlódok vele. Nem értem,hogy mi a baj!!! Tanácsok????
2011. szept. 3. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem érett rá? Mit jelent az, hogy ő is akarta? Gondolom éjjel még van rajta pelus. Reggel, mikor felébredtek, kérdezd meg, hogy akar-e bilibe/wcbe pisilni. Majd ha öltözteted át játszósba, akkor kérdezd meg tőle, hogy kér-e pelust. Ha nem kér, akkor nyomatékosan magyarázd el neki, hogy akkor bizony szólni kell, ha pisilni akar, menni kell bilibe/wcbe pisilni, hogy a ruhája ne legyen pisis. Déli alvás előtt megint kérdezd meg, hogy pisil-e bilibe... Ébredés után megint... Fürdés előtt, fürdés után megint... Ha nem akar, akkor marad a pelus, aztán pár hét múlva újra próbálkoztok... Hosszú folyamat, türelmet igényel.

Lehet, hogy csak jövő tavasszal lesz érett rá, akkor se csüggedj.

2011. szept. 3. 14:16
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem te is tudod,hagyd mert még igazából nem érett rá,az hogy elkezdtétek az nagyon jó,de nem értem ennyi idősen miért esel igy kétségbe hogy van egy kis visszaesés.ha ő maga nem szó,akkor 2 óránként vidd el visilni,ha nem akar wc-be vagy bilibe psilni add vissza rá a pelust,és hagyd békén a szobatisztaság kérdésével,pár hét múlva megpróbálhatod megint.de smmi baj,ha csaj jövő tavsszal vagy nyáron lesz szopbatiszta.vagy igen?
2011. szept. 3. 14:18
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem baj,ha nem lesz most szobatiszta! Csak nem értem,hogy egy hónapig szinte tökéletesen leszokott a pelusról és most mért kezdett el bepisilni? A pelenka ellen teljesen tiltakozik és a bugyit kéri,csak este engedi meg. Kipróbáltam már mindent. Amúgy csak wc-be pisil. Kíváncsi voltam,hogy volt már-e valakinek ilyen tapasztalata és mit tett!!
2011. szept. 3. 14:30
 4/4 anonim ***** válasza:
elfogyott a türelmed és erőlteted most már. már nem játék neki, nem jópofa mert dicséret helyett morgást kap. kicsi még ehhez
2011. szept. 3. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!